• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Victor Risager

Ekspert revser Malmö - Jon Dahl svarer på kritik

Foto: Getty Images

Den danske manager blev spurgt ind til kritikken fra Olof Mellberg efter kampen tirsdag aften.

Af Victor Risager

Jon Dahl Tomasson og Malmö FF har på imponerende vis kvalificeret sig til gruppespillet i årets Champions League, men de fik en særdeles svær start på gruppespillet tirsdag aften. På hjemmebane tabte de således 0-3 til ellers formsvage Juventus.

Det fik den svenske legende og nuværende tv-ekspert Olof Mellberg til at kritisere Malmö FF’s taktiske oplæg til kampen. Især var han kritisk over for, at Malmö stillede op i en 3-5-2-formation med Søren Rieks og Jo Inge Berget på de to wingbacker.

Det gav ifølge Olof Mellberg meget plads til Juventus på kanterne, og i stedet burde de svenske mestre måske have spillet i en 4-4-2 for at få flere spillere på siderne. 

- Det er generelt en meget svag defensiv indsats af Malmö i første halvleg fra et taktisk perspektiv. Man spekulerer på, om de overhovedet har kigget på modstanderne inden denne kamp. Præcis det, jeg talte om, før kampen skete, og ikke bare en, to eller tre gange, men op til ti gange. Dette er en taktisk fejl af Malmö. Den tremandsmidtbane gør det ikke, og Rieks og Berget bliver meget isolerede på siderne. Skal du spille med dem, når du har rene backer på bænken? Det her er en kamp, hvor du skal bruge backer, sagde han ifølge Expressen.

Efter kampen blev Jon Dahl Tomasson den kritik på et pressemøde, og han var ikke helt enig med Olof Mellberg.

- Vi har ikke spillet 4-4-2 så meget, men han (Mellberg, red.) var måske vant til det, da han var aktiv, svarede Jon Dahl Tomasson ifølge Expressen og tilføjer:

- Jeg synes, ​​Juventus var farlige, når de spillede boldene ned bag vores forsvar. Vi fulgte ikke løbene ind i straffesparksfeltet. Der skulle vi have læst spillet bedre, når boldene blev spillet bag os, og ikke på kanterne. Men i sidste ende synes jeg, at vi har leveret en stærk præstation mod modstandere som Rangers og Ludogorets (i kvalifikationen, red.), der har et bedre budget end os, hvilket er vigtigt i sådanne sammenhænge.

Malmö FF skal møde Zenit på udebane i deres næste kamp i Champions League. Det opgør spilles den 29. september. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020