• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Oliver Okstrøm

Elkjær hylder: Derfor elsker spillerne Ancelotti

Foto: Getty Images

Der er dog også nogle områder, hvor den 62-årige Real Madrid-cheftræner ikke er så stærk.

Af Oliver Okstrøm

Det er utroligt roligt, når Carlo Ancelotti står eller sidder på bænken under Real Madrids kampe, og det er en rolighed, som træneren har haft med sig i hele sin tid i fodboldens verden. Også da han spillede for Parma, Roma og Milan i 80'erne og 90'erne.

Det fortæller Verona-legenden Preben Elkjær i studiet på TV3+ i optakten til Champions League-finalen.

- Jeg har jo selv spillet mod ham mange gange. Han var jo midtbanegeneral. En dygtig midtbanespiller. Men han var også meget rolig derinde. Han var ikke en, der skabte sig, siger han og fortsætter:

- Hans spillere elsker ham for den måde, som han tackler dem på. Der er aldrig ballade i de klubber, hvor han er - og hvis der er, så bliver det i hvert fald holdt indendøre. Så bliver det fikset let og elegant, lyder det fra landsholdslegenden.

Han peger i den forbindelse på, at Ancelottis mandskabsbehandling er hans største styrke, hvorimod det rent fodboldmæssige ikke er det vilde.

- Ancelotti kommer ikke med noget nyt. Det har han egentlig aldrig gjort, men han har sørget for, at hans hold af gode spillere - det må vi også sige, at han har haft alle de her gode spillere på gode hold. Dem er han altså god til at styre, så de føler sig tilpas, set og hørt. Og så får man også gode resultater med de gode spillere, fortæller Elkjær.

Senest i denne sæson vandt italieneren det spanske mesterskab, som gør ham til den eneste træner, der har vundet både i Spanien, Italien, Frankrig, England og Tyskland. Desuden har han vundet Champions League tre gange som cheftræner - og han kan med en sejr over Liverpool blive den eneste med fire trofæer.

Forud for kampen har den tidligere Real Madrid-spiller Thomas Gravesen også kommet med sit syn på kampen. Læs mere om det her.