Video : Tipsbladet
Champions League

Færøsk eufori: Ingen havde troet på det

KI Klaksvik skabte i går færøsk fodboldhistorie, da man slog BK Häcken ud af Champions League kvalifikationen over to kampe. 

Første kamp på Færøerne endte 0-0.

Dermed var alt stadig åbent til returkampen i Sverige. Her fuldbyrdede de undertippede færinge sensationen, da man efter 2-2 i ordinær spilletid, vandt straffesparkskonkurrencen. 

Og det er ikke første gang, at Klaksvik tager fusen på et større hold. Færingerne slog i sidste runde de ungarske mestre fra Ferencvaros ud efter at have vundet med hele 3-0 på udebane i Ungarn. 

Tipsbladet har talt med færøsk fodboldjournalist Tróndur Arge, og han mener, at den færøske fodboldfeber har nået nye højder efter sejrene mod Ferencvaros og senest BK Häcken. 

- Alle er klar over, at det der sker på Færøerne lige nu er verdensklasse. Det er større end noget, vi har drømt om. Man kan slet ikke tro, at det er muligt. 

- Ingen havde troet på, at vi ville slå Ferencvaros. Men det var som om, at man begyndte at tro på det efter sejren i Ungarn. Dem, der fejrede det mest, var de knap hundrede Klaksvik-fans, der havde taget turen til Sverige for at se returkampen.

Nu venter et europæisk gruppespil for første gang nogensinde for et færøsk hold.  

Specielt opgør i vente

I første omgang gælder det norske Molde FK på tirsdag. 

En kamp, der skal afvikles på Færøernes nationarena i hovedstaden Torshavn, da stadionet i Klaksvik ikke lever op til UEFAs krav. 

Og netop dét opgør bliver især specielt for cheftræner Magnus Hoseth, assistenttræner Daniel Berg og midterforsvar Vegard Forrren, der sammenlagt har spillet 1288 kampe for tirsdagens modstander fra Molde. 

Især 36-årige Vegard Forren havde en afgørende rolle, da han scorede på det afgørende straffespark mod Häcken, og altså nu skal stå overfor sine tidligere norske arbejdsgivere. 

Troen på at man også kan slå Molde ud er da også bestemt intakt, hvis man spørger Tróndur Arge. 

- I Klaksvik under- eller overvurderer man ikke sine modstandere. Det er ikke noget, vi gør. Hvis man kan slå Ferencvaros og Häcken ud, så kan man også slå Molde ud, men der er ingen i Klaksvik, der tør at sige det højt.  

Hvis Klaksvik slår Molde ud over to kampe, så venter to neglebidende kampe, der afgør, om færingerne skal spille Europa League eller Champions League. Taber man til Molde, så står den på Conference League.