Video : Tipsbladet
Champions League

Fan-protest i Dortmund: I tænker kun på penge

En stor gruppe Dortmund-fans er ikke vilde med udsigterne til den kommende Champions League-struktur.

Fra anden halvlegs begyndelse i kampen mellem Dortmund og Newcastle blev der pludselig kastet blandt andet guld-sprayede pølsebakker ind på banen, som skulle symbolisere guldbarrer. 

Samtidig blev der fremført et stort banner med ordene 'You don’t care about the sport - all you care about is money.' som en klar protest mod UEFA og den udvikling, der er på vej i Champions League.

Der blev samtidig vist et link til en hjemmesiden nein-zur-cl-reform.de, hvor fangruppen Südtribüne Dortmund har forklaret deres synspunkter, hvor de kommer ind på udvikling, som Champions League står overfor med en reform af turneringen med 36 hold.

- Dagene, hvor traditionelle klubber som Werder Bremen eller 1. FC Kaiserslautern konkurrerede om den tyske mesterskab eller "underdogs" som BVB eller FC Porto nåede Champions League-finalen, ser ud til at være længe forbi, skriver fangruppen og fortsætter:

- Problemet med økonomisk ubalance blandt deltagerholdene kan endda forværres af den nye struktur – kombineret med den kommende stigning i indtægterne. Derudover vil reformen give de "store spillere" "omfattende forsikring", hvilket betyder, at endda femtepladsen i den nationale liga kan tillade dem at deltage i Champions League. Økonomisk risiko? Ikke en chance, lyder det fra tyskerne.

Foto: Lars Baron/Getty Images

Derudover bliver der peget på, at man med stigningen i indtægterne fra de europæiske turneringer og stigende antal kampe i Europa er der frygt for, at man devaluerer de nationale ligaer og pokaltuerninger, som de allerede nu mener mangler tiltrækningskraft.

- Dette betyder, at de nationale forbund simpelthen vil have mindre tilbage af kagen, hvis tv-udbyderne skal betale mere for de snart dyrere TV-rettigheder til UEFA-konkurrencerne. Indtægtsstigningen fra de europæiske cupkonkurrencer vil gøre resten for at konsolidere strukturerne, der allerede er på plads i de nationale ligaer, fortæller den tyske fangruppe.

Det er endelig noget, som de mener kan bane vejen for den Super League, som tidligere har været på vej.

Forventningen er da også, at præmiepengene i den nye Champions League-turnering kommer til at stige med mellem 20 og 30 procent.

Den kommende struktur kommer til at være en del anderledes end den nuværende. Læs mere om den her i denne guide.