Foto: Jan Christensen/Getty Images
Champions League

FCK-stjerner reagerer på hadefulde beskeder

Tyrkiske fodboldfans har det med at tage ting til yderlighederne, hvilket FC Københavns spillere også har mærket i forbindelse med kampene mod Galatasaray i Champions League.

Tipsbladet i Parken.

Der hersker ingen tvivl om, at morgendagens Champions League-brag mellem FC København og Galatsaray bliver et intenst et af slagsen.

Men det er ikke kun på banen, at det kommer til at slå gnister, det har der for nogen også været i indbakken i dagene op til braget i Parken og i endnu højere grad efter klubbernes seneste møde i Istanbul.

Her fik blandt andre Kamil Grabara og Lukas Lerager tyrkernes vrede at mærke efter nogle kække bemærkninger rettet mod Galatasaray. På Instagram blev de overfaldet af hadefulde tyrkere, men denne gang har det været mere roligt hos Lukas Lerager.

Det fortæller han til Tipsbladet og resten af de fremmødte medier på et pressemøde dagen før braget i Parken.

- Der har ikke været noget indtil videre. Vi har også prøvet det mod Trabzonspor, hvor de også var meget aktive på Instagram. Det prøvede vi også mod Gala efter den seneste kamp. Det er et folkefærd, som er meget entusiatiske og lever og ånder for fodbold, siger midtbaneslideren og fortsætter:

- Jeg tog det ikke så tungt, og det fortalte jeg også til min kone. Selvfølgelig skal man respektere de ting og ens privatliv, men så lægger jeg ikke mere i det, andet end at jeg tror, at de var lidt irriteret over, at de ikke vandt. Derudover kom jeg måske med nogle udtalelser, som gjorde, at de blev lidt provokeret. Sådan er fodbold, man giver og tager.

Lukas Leragers holdkammerat Elias Achouri har dog fået flere henvendelser, men det er ikke noget, som han bekymrer sig om.

- Der har været nogle beskeder, og nogle gange kigger jeg da, fordi der kommer mange, men jeg bekymrer mig ikke rigtig om det. Jeg fokuserer bare på mig selv og vil give alt sammen med mine holdkammerater.

Men det er ikke kun tyrkernes fans, som kommer med vilde kommentarer. Det gjorde Galatasarays cheftræner, Okan Buruk, også, efter FC København sikrede sig et point på Allianz Arena.

Han mente, at Bayern München forærede FC København det ene point. Blandt FC København-spillerne går man dog ikke særlig meget op i den slags.

- Han har sin mening, og jeg har min egen. Jeg siger nogle gange, at det er jo Bayern München. Mentaliteten hos de spillere og klubben er jo... så jeg forstår ikke helt, hvordan man kan sige det. Men jeg bekymrer mig ikke om det. Jeg vil bare gerne spille fodbold, og så kan vi tale bagefter, siger Elias Achouri, der bakkes op af sin norske kantkollega Mohamed Elyounoussi.

- Det må han selv svare på. For at være ærlig, så har jeg ikke brugt så meget tid på det. Jeg har hørt det fra nogle af holdkammeraterne, men jeg har ikke selv læst det. Jeg har lagt det væk, for det handler om at levere på banen og lade benene tale.

Nede i forsvaret er Okan Buruks udtalelser slet ikke nået forbi Elias Jelert, der tilsyneladende aldrig har hørt om dem.

- Har han sagt det? Det er hans mening, så det har jeg ikke så meget at sige til, lyder det fra højrebacken, der ikke har bemærket, om tyrkerne også er strøget ind i hans indbakke.

Jacob Neestrup har også reageret på Galatasaray-trænerens udtalelser. Den historie kan du læse her.