Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Champions League

- Han forsøger bevidst at ydmyge mine spillere

Jacob Neestrup var klar i mælet, da han på pressemødet forud for opgøret mod Galatasaray forholdte sig til en knap så respektfuld udtalelse fra tyrkernes cheftræner.

Tipsbladet i Parken.

- Det var skuffende, at Bayern gav FC København et point. Vi ved, at Bayern ellers altid vinder, men de roterede for første gang og spillede ikke, som om de ønskede at vinde kampen.

Sådan lød det fra Galatasarays cheftræner, Okan Buruk, kort efter hans mandskab selv havde spillet 3-3 mod Manchester United, mens FC København havde sikret sig et enkelt point i Bayern München - læs hele historien her.

Jacob Neestrup har siden afvist at kommentere udtalelsen, men på mandagens pressemøde inden det omvendte opgør og det sidste i Champions Legaue-gruppespillet mod Galatasaray, tog han bladet fra munden.

- Det er det jo ikke [respektfuldt, red.]. Der er jo to ting i det. En ting er, at modstanderens træner bevidst forsøger at ydmyge mine spillere for det hårde arbejde, de lavede i München. Det er en ting. Det er ikke kønt, siger Jacob Neestrup til Tipsbladet og resten af den fremmødte presse og fortsætter:

- Noget andet er, at det åbenbart er en gratis omgang at insinuere, at andre hold i en Champions League-turnering ikke gør deres bedste. Mere har jeg ikke at sige til det.

Lukas Lerager, der flankerede Jacob Neestrup ved pressemødet, har også læst udtaleleserne fra Okan Buruk, men det er ikke noget, som tænder en ekstra ild i ham inden morgendagens møde i Parken.

- Han motiverer mig ikke ligefrem på den måde. Motivationen kommer inde fra, og alle dem, der dyrker sport, ved godt, at når du går på banen, så går du på banen for at vinde. Hvis man kender Bayern München, så gør de det samme. Så det er op til ham at komme med den udtalelse, men det giver mig ikke ekstra motivation, siger Lukas Lerager, hvorefter Jacob Neestrup alligevel havde ekstra at tilføje:

- Jeg vil gerne slutte med, så vi ikke skal tage den mere, at man jo kan gå hjem og se, om Manuel Neuer to minutter før tid ikke gjorde alt, hvad han kunne for, at vi ikke slap afsted med en 1-0-sejr.

Jacob Neestrup refererer til en fantomredning af Manuel Neuer kort før tid, hvor FC København fik sendt en afslutning af tæt under mål. Stillingen var på det tidspunkt 0-0, og det blev også kampens resultat.

FC København kan med en sejr over Galatasaray i den sidste gruppespilskamp sikre sig videre avancement i Champions League. Spiller de uafgjort, er de afhængige af resultatet i kampen mellem Manchester United og Bayern München.

Læs mere om scenarierne for, hvordan FCK går videre ved at klikke her.