Foto: Getty Images
Champions League

Forvirret? Sådan går FCK videre i Champions League

FC København har en række scenarier at forholde sig til i sidste spillerunde af gruppespillet.

FC Købehavn spillede sig tættere på avancement i Europa onsdag aften, da de fik 0-0 på udebane mod Bayern München. Tidligere på aftenen spillede Galatasaray og Manchester United 3-3.

Derfor ser gruppen nu sådan ud med målscoren i parantes:

1. Bayern München (+5) 13 point
2. FC København (-1) 5 point
3. Galatasaray (-2) 5 point
4. Manchester United (-2) 4 point

Hvis FCK slår Galatasaray

I den sidste kamp skal FCK spille mod Galatasaray på hjemmebane. Hvis de danske mestre vinder den, så er de videre til ottendedelsfinalerne i Champions League på en andenplads i gruppen.

Hvis FCK spiller uafgjort

Hvis FCK derimod ender med et uafgjort resultat mod Galatasaray, vil man kigge på måldifferencen i alle kampe, da de to hold er helt lige i det indbyrdes regnskab. Og her er FCK bedre, så uafgjort er altså også nok for FCK til at gå videre, hvis Manchester United ikke slår Bayern München.

Hvis FCK taber

Ender det med et nederlag for FCK, så kan de højest tage tredjepladsen, der giver adgang til Europa Leagues slutspil. Det kræver dog, at United selv taber til Bayern. Hvis United spiller uafgjort, så rykker de forbi FCK, fordi United i tilfælde af ens målscore - altså hvis FCK kun taber med en enkelt scoring til Galatasaray -  vil have scoret flere mål i gruppespillet.