• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Anders Dehn

FCM-træner viste stort overskud: Siger du, vi har en CL rekord?

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland opnåede onsdag aften en kedelig milepæl i Champions League, men Brian Priske tog det med et smil og hæftede sig ved, at hans hold nu er indehaver af en rekord.

Af Anders Dehn

FC Midtjylland kom skrækkeligt fra start i aftenens Champions League-kamp mod Liverpool. Der var end ikke spillet ét minut, da Mohamed Salah bragte gæsterne foran. Det var dansk deja-vu.

Også mod Ajax i november kom FCM bagud i kampens første minut. Det er der aldrig tidligere et hold, der har gjort to gange i samme Champions League-sæson, kunne statistikerne hos Opta fortælle.

Da cheftræner Brian Priske efter 1-1-kampen blev spurgt til den dårlige start og FC Midtjyllands lidet flatterende milepæl, tog han det med et smil:

- Er vi det første hold nogensinde? Så vi har en rekord i Champions League, siger du?, sagde han og trak et grin fra de fremmødte journalister.

Læs også:Ny skrækstart: FC Midtjylland skriver historie i Champions League

Målet var samtidig det hurtigste, Liverpool har scoret i Champions League-historien, tilføjede en reporter.

- Så to rekorder? Vi kom i Champions League, og det var en rekord i sig selv, og så har vi et par stykker her. Det er jo fantastisk at se tilbage på Champions League med nogle ting, lød det jokende fra Priske, der dog også adresserede den dårlige start mere seriøst.

- Hvad skal jeg sige? Alle mand føler, de er klar, og at de føler, de ved, hvad det handler om, når der bliver fløjtet op.

- Det er sgu fodbold. Prøv at kigge på den. Det er så tilfældigt, som det overhovedet kan være. Scholz (som begik fejlen, red.), er han ikke klar? Det tror jeg sgu nok, han er. Det plejer han at være i hvert fald. Det er det, fodbold lever af. Nogle gange sker der små ting, som ender med, at den ligger inde i rusen. Selvfølgelig er man frusteret og ærgerlig, og selvfølgelig tænker man: "Hvad fanden skete der lige her?" Men det handler, om hvordan man kommer videre derfra.

Læs også:FC Midtjylland tager point fra Liverpool i VAR-drama

Netop det gjorde FC Midtjylland på fornem vis, og i anden halvleg var de danske mestre bedre end de engelske. Anfører Erik Sviatchenko hæftede sig også ved, at FCM kom godt igen.

- Starten er jo ikke lige sådan, vi ville have skrevet den. Men fodbold er små detaljer, og her var den ikke lige helt afstemt. Men vi løfter os og kæmper os ind i kampen, selv om det ikke bliver en første halvleg på vores præmisser. Kommer til pause og egentlig har en følelse af, at der er noget. Vi kan godt mærke, at der er noget i den her kamp, og det synes jeg også, vi viste i anden halvleg, hvor vi bare slap håndbremsen og kørte derudad. Havde ikke noget at tabe og havde fortjent at vinde kampe, sagde kaptajnen.

Dermed rundede FC Midtjylland Champions League-sæsonen af uden sejre, men med to point i de to sidste kampe mod Atalanta og Liverpool.

Læs også:Karakterer: Liverpool kunne slet ikke holde FCM's muskelbundt

Læs også:LIVE: Sådan gik det, da FC Midtjylland tog imod Liverpool

Læs også:Video: FC Midtjylland på pointjagt for Danmark