Champions League Oliver Okstrøm

Fransk rapport: Det gik galt ved CL-finalen

Foto: Getty Images

Det franske politi skulle have kigget helt tilbage på 1989-katastrofen på Hillsborough.

Af Oliver Okstrøm

Champions League-finalen skal gerne være et højdepunkt for sæsonen. Desværre blev den delvist overskygget af optakten udenfor stadion i den seneste sæson, hvor Liverpool og Real Madrid mødtes i Paris.

Her blev kampen udsat flere gange, da der var problemer ved indgangene. Noget af det handlede om, at det franske politi behandlede de engelske fans hårdt med blandt andet peberspray.

Det var noget, som omverdenen kunne se, da medfans filmede behandlingen og lagde den online. Årsagen er der nu en rapport fra det franske sportsministerium på vej om, og den har engelske The Guardian fundet frem til.

Her bliver der peget på, at det franske politi reagerede på den måde, da de skulle have været advaret om tragedien på Hillsborough tilbage i 1989, hvorfor Liverpools fans skulle være kendt for at være voldelige.

Dengang døde 97 Liverpool-fans i FA Cup-semifinalen mod Nottingham Forest. Men efter en langstrakt sag blev det i 2016 fastslået, at det var det engelske politis uagtsomhed, som var årsagen til katastrofen. Dermed var det altså under forkerte informationer, at det franske politi gik sådan frem.

I den 30-sider lange rapport, som bliver præsenteret fredag, vil der efter sigende også været påpeget, at der var hooliganisme i forbindelse med EM-kampen i 2016 i Marseille mellem England og Rusland.

UEFA havde selv peget på, at det var grundet falske billetter, at man var nødt til at udskyde Champions League-finalen med 36 minutter.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.