Video : Tipsbladet
Champions League

Ikke imponeret: FCK er et begrænset hold

Går man og tror, at de engelske medier skriver op og ned om FC Københavns præstation mod Manchester United, så tager man fejl. To spillere får næsten al opmærksomheden, og englænderne er ikke særlig imponeret over den engelske storklub.

Det var lige ved og næsten for FC København tirsdag aften, da man var et brændt straffespark på kampens sidste skud fra at få et enkelt point med hjem fra Old Trafford.

Var det lykkedes, havde der ikke været tvivl om, at det ville skrive sig ind blandt de større danske præstationer i fodboldeuropa. Men Larssons straffespark blev pillet af udskældte Andre Onana, og så kunne hjemmeholdet juble, selv om man ikke ligefrem leverede nogen stor præstation.

Tidligere i anden halvleg var det også udskældte Harry Maguire, som pandede Christian Eriksens præcise indlæg i kassen, og dermed fik Manchester United to usandsynlige helte på en aften, hvor de sagde farvel til deres måske største i form af Sir Bobby Charlton.

Den afdøde legende og de to udskældte Manchester United-spillere i Maguire og Onana, er da også dem, som de engelske medier vender blikket mod, når de skal fortælle om kampen, for det danske mandskab fylder ikke særlig meget dagen derpå. 

Daily Mail var ikke ligefrem imponeret over Manchester-klubben. 

- Det var en beskeden, ikke overbevisende sejr, men den gav i det mindste United deres første point i europæisk konkurrence i denne sæson. Det ville have fået Charlton til at smile, hvis han havde siddet på den plads, hvor der var lagt en krans til ham. Og på denne nat af alle nætter var det nok.

Samme medie spørger, om Alejandro Garnacho egentlig var Manchester Uniteds sande helt, da han ødelagde straffesparkspletten, før Jordan Larsson brændte sit forsøg. 

ESPN afsætter heller ikke meget spalteplads til de forsvarende danske mestre, som nu er sidst i gruppen efter to nederlag i træk.

- Det var Charlton, som var den første til at kalde Old Trafford for Drømmens Teater, og det var ganske passende på denne af alle aftener, skriver de, inden de går videre og roser de to United-helte. Faktisk får Christian Eriksen også anerkendelse med på vejen.

- Det (straffesparksredningen, red.) var et af de her øjeblikke, som Uniteds fans på Old Trafford nok vil huske til evig tid. Men når jublen aftager, vil der stilles spørgsmål ved, hvorfor United havde brug for et mål fra en midtstopper og en strafferedning for at slå FC København. Særligt første halvleg var dårlig, og det var først da Christian Eriksen kom ind på midtbanen, at hjemmeholdet begyndte at få en smule kontrol, skriver de.

FC Københavns udefans dominerede lydbilledet på Old Trafford, og de får anerkendende klap med på vejen fra The Independent, der godt bemærkede deres hyldest til Sir Bobby Charlton. 

- Det besejrede København-mandskab leverede en mindeværdig og respektabel indsats, som fik United til at arbejde, og dét der sidste brændte straffespark af Jordan Larsson... Før kampen og gennem hele kampen gentog de sangen fra Stretford End ved at synge "Der er kun én Bobby Charlton." Det fik resten af Old Trafford til at klappe. Det skal erkendes, at det ikke var det, som dominerede hele billedet. Det her var primært endnu en dårlig indsats mod et begrænset hold, selv om det var deres tredje sejr i træk, skriver deres skribent. 

Med sejren går Manchester United forbi FC København i gruppen, og dermed venter der en spændende mulighed for hævn for det danske mandskab, når netop Manchester Untied kommer forbi Parken i næste spillerunde om et par uger.