Video : Tipsbladet
Champions League

- Ikke set lignende i dansk fodbold i nyere tid

Jacob Neestrup har ikke brug for at skyde en af sine spillere længere ud over rampen, da han allerede har fået sin ilddåb på den allerstørste scene.

Manchester (Tipsbladet): Rasmus Falk, Lukas Lerager, Diogo Goncalves og Viktor Claesson er på skadeslisten for FC København.

Det betyder, at yngre og mere uprøvede kræfter skal træde i karakter i braget mod Manchester City. En af dem bliver William Clem, der efter en lang skadespause får sin første startplads i den turnering, som han for alvor brød igennem i for halvandet år siden.

Mod Sevilla i Champions League-gruppespillet fik han sin internationale ilddåb, hvilket han klarede til bravur. Derfor betyder verdens største klubturnering også noget ekstra for den unge midtbanemotor.

Det fortæller han til Tipsbladet og øvrige medier på tirsdagens pressemøde på Etihad Stadium.

- Turneringen betyder meget for de fleste spillere. Det er verdens største klubturnering, så på den måde, går alle og kæmper og drømmer om at spille i den. Der er også rigtig mange dygtige spillere, som aldrig nogensinde får lov til at spille i Champions League. Det er en kæmpeturnering, men det er selvfølgelig også en speciel turnering for mig, fordi det gik rigtig stærkt for mig i lige den periode.

Meget vand er siden løbet under åen, hvor William Clem i efteråret fik et tilbageslag i sin udvikling på grund af en skade. Valget af ham til opgøret mod Manchester City betyder dog ikke, at man vil forsøge at genskabe gennembruddet fra for to år siden.

Det har han allerede bevist rigeligt for at få ifølge Jacob Neestrup.

- William blev skubbet ud over den største rampe, der nogensinde er set i dansk fodbold i nyere tid nede i Sevilla. William er en god spiller, der kan bidrage til FCK's forår på den korte bane og skal også bidrage på den lange bane. Der er en god mulighed for at få ham til at bidrage i morgen og få sat hans kompetencer i spil. Der er også mulighed for at lægge flere ting på hans spil i morgen, så han kan tage yderligere et skridt op.

I opgøret får William Clem en nøglerolle i at være anker foran FC Københavns forsvar, og her vil han skulle dæmme op for nogle af verdens største stjerner.

Det tager den unge mand dog ganske roligt.

- Der er ikke nogen specifikke spillere (jeg skal lukke ned for, red.). De er rimelig stærke over hele linjen, men det er vi klar til. Men som udgangspunkt er der ikke nogen, der skal mandsopdækkes, siger William Clem, der erkender, at morgendagens modstander bliver en hård nød at knække.

- Det er svært. Det ved vi, at det er. Men vi skal stå sammen og forsvare os som en enhed, som vi også har gjort i nogle kampe i starten af sæsonen. Vi har stået godt sammen og haft hinanden. Så det handler om at forsvare os godt og stå sammen som hold.

Onsdag klokken 21.00 fløjtes returopgøret mellem Manchester City og FC København i gang, og Tipsbladet er selvfølgelig på plads for at dække det hele. 3-1 fører hjemmeholdet efter klubbernes første møde i Parken.

Foto: IMAGO.