• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Victor Risager

Jacob Neestrup forklarer omdiskuteret udskiftning

Foto: Getty Images

FC København-træneren forklarer, hvorfor man valgte at udskifte Kevin Diks godt et kvarter før tid mod Bayern München.

Af Victor Risager

Tipsbladet i Parken. 

Udskiftninger kan ændre kampe. Se bare FC Københavns kamp mod Bayern München tirsdag aften.

I 75 minutter havde “løverne” stort set lukket fuldstændig ned for Bayern Münchens angreb, ikke mindst takket være en storspillende Kevin Diks. Men så blev hollænderen skiftet ud til fordel for 20-årige Valdemar Lund, der endte med at være direkte involveret i Bayern Münchens sejrsmål nogle minutter senere.

Efter kampen sætter Jacob Neestrup ord på udskiftningen.

- Kevin spiller jo en fremragende kamp, men han var færdig. Hans lyske var færdig, så han bad om at komme ud. Ellers havde jeg selvfølgelig ikke skiftet en af vores bedste spillere ud, siger FC København-træneren og tilføjer:

- Vi regner med, at Kevin er klar igen på søndag, og der må jeg bare sige, at vi ikke er klar til at tage en fibersprængning i Kevins lyske. Vi var glade for, at han holdt i 75 minutter, det var langt mere end forventet, og det skifte var, som det skulle være. Men han var meget, meget vigtig for os.

Til TV3+ efter kampen forklarede Jacob Neestrup også, hvad der gik galt ved 1-2-målet.

- Jeg ser det på de taktiske billeder, vi har, hvor vi kan se hele banen, der synes jeg, at bagkæden pumper for langsomt, fordi Kane når lige at komme ud af offside - og det er verdens nemmeste job og den regel, vi har. Når keeperen har bolden på fødderne, så skal vi bare stå på midterlinjen. Og så skal vi ikke engang snakke om den fejl bagefter.

- Men det er jo klart, at det er forskellen på national og international fodbold i den her situation. Der opfatter Müller, som har 15-16 års top-erfaring, den opfatter han lige lidt hurtigere, lød det fra Neestrup.

Med tirsdagens resultat står FC København med ét point efter to kampe i Champions Leagues gruppespil.