• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Ole Hoffskov

Jess Thorup fastslår: Jeg er glad og stolt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FCK-træner Jess Thorup er meget tilfreds med resultatet og præstationen mod Sevilla.

Af Ole Hoffskov

Tipsbladet i Parken

FC København kom onsdag på pointtavlen i Champions League, da det blev 0-0 hjemme i Parken mod Sevilla.

De danske mestre er inde i en hård periode, hvor holdet vinder mere, end de taber, og derfor var det vigtigt med en fin skalp i Europa, fastslår cheftræner Jess Thorup, der også har mærket presset på det seneste.

- Jeg så, at alle gav, hvad de havde inde på banen, og derfor leverer vi en toppræstation mod et top fire-hold i Spanien. Det var en kæmpe præstation, og jeg er meget stolt og glad på spillernes vegne, siger Thorup og tilføjer:

- Det var vigtigt at få slettet nullet, og jeg er sikker på, det ikke er det sidste point, vi får. Vi har to kampe mere i Parken, og vi så i dag, hvad fansene kan gøre sammen med vores spillere. Vores mål er at gå videre, og så ved vi godt, at vi skal finde flere point.

FC Københavns offensivspillere kom ikke frem til ret meget mod Sevilla, men det er kke noget, der bekymrer cheftræneren.

- I de her europæiske kampe ved vi godt, at man ikke får mange chancer, så dem, man får, skal man tage ordentligt vare på. Vi har én rigtig stor til vores venstre back, og så har vi et hovedstød fra Claesson og et frispark på kanten af feltet. Det er, hvad man får i sådan nogle europæiske kampe her.

- For mig handler det i dag om helhedsbilledet, og der konstaterer jeg, at vi spiller lige op med et af de bedste hold i Europa, siger Thorup.

Andreas Cornelius var ude med en skade mod Sevilla, og i hans fravær indtog Viktor Claesson en rolle som falsk 9'er. Det var ikke nogen god disposition ifølge Tipsbladets udsendte i Parken.

Jess Thorup fastslår, at det var en vanskelig opgave at hitte en plan B til Cornelius.

- Når Cornelius er ude, er det min opgave at se på, hvad der så er det bedste, og i dag valgte jeg Claesson, som lidt mere ligner Pep Biel som falsk 9'er. Jeg synes, han gjorde det fornuftigt, men det er ikke optimalt, at vi ikke kan spille med det, vi gerne vil, siger FCK-træneren.

FC København møder Manchester City i de næste to kampe i Champions League.