Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Champions League

Kæk FCK-profil: Det er da en meget god statistik

FC København skal bestige noget af et bjerg i München, der nærmest aldrig taber i Champions League-gruppespillet.

Tipsbladet på Frederiksberg

Det er David mod Goliat, når Allianz Arena onsdag aften blænder op for Bayern München mod FC København i Champions League-gruppespillet.

For den tyske storklub er skræmmende - ja nærmest frygtindgydende, når de spiller i et europæisk gruppespil. Statistikkerne taler deres eget sprog: FC København skal møde en historisk klub, som aldrig taber. 

I gruppespillet har Bayern München vundet 17 kampe i træk, er ubesejret i de seneste 38 gruppespilskampe og de har hentet 85 ud af de seneste 87 på hjemmebane i turneringen, hvilket tæller 29 kampe. Ajax er det eneste hold, der siden 2013 er rejst hjem fra Allianz med et point. Det er en gruppespilsstatistik, der vil noget. 

Da Tipsbladet tropper op på FC Københavns træningsanlæg tirsdag formiddag, så kan man hurtigt mærke på FCK-spillerne, at respekten er stor for Bayern München, selv om Lukas Lerager afviser, at den imponerende statistik er noget, man som spiller tænker på.

- Nej, men det er da en meget god statistik. Ej, jeg tror, at jeg hørte det, efter vi havde spillet mod dem hjemme, at de ikke havde tabt i så mange kampe. Så de er selvfølgelig rigtig stærke, og de ved, hvordan man gør det i Champions League. Men sådan nogle statistikker er også til for at blive brudt, så forhåbentlig kan vi lave noget sjovt dernede.


Det er deciderede verdensstjerner, som FC København skal lukke ned for onsdag aften. Foto: Getty Images.

Han afviser, det er en fordel for FC København, at den tyske modstander allerede er videre til knockoutfasen efter fire sejre i fire kampe.

- Ikke hvis jeg kender tyskere rigtigt, så er de meget ligeglade med sådan noget der. De kører altid på, så det tror jeg ikke, vi kan bruge til særlig meget, slår han fast. 

Det sidder heller ikke i hovedet på unge Elias Jelert, at morgendagens modstander stort set aldrig taber.

- De har selvfølgelig den streak, som de ikke har lyst til at ødelægge. Jeg tror også, den er vigtig for dem. Hvis vi tager point dernede, begynder det at se godt ud. Vi er godt klar over, hvor meget det betyder, og nu har vi efterhånden spillet nogle ret vigtigt kampe, så vi ved godt, hvad det kræver.

Har det i baghovedet
Point kan FC København ellers rigtig godt bruge, for så vil man stå med rigtig gode kort frem mod den sidste gruppekamp, som er hjemme imod Galatasaray i midten af december. Her kan FCK spille sig videre til knockoutfasen. 

Det kan dog blive uden Lukas Lerager, hvis han får et gult kort mod Bayern München. Det vil i så fald være advarsel nummer tre i gruppespillet, hvilket altså udløser en karantæne.

Det er også noget, som FCK-krigeren er opmærksom på, erkender han.

- Selvfølgelig har jeg det i baghovedet. Det havde jeg også på Old Trafford og på hjemmebane mod United, så det er noget, jeg tænker over. Men det skal ikke påvirke mit spil så meget, at man løber og trækker sig, slår han fast. 

FC København skal krydse fingre for at råde over Lukas Lerager til det sidste opgør, for han har været blandt holdets bedste spillere i gruppespillet. Han har været involveret i tre scoringer, hvilket må siges at være mere end godkendt.