Karakterer: Mon ikke far alligevel var lidt stolt?

FC København spillede sig videre i Champions League-kvalifikationen onsdag aften med en storsejr over Breidablik. Her er FCK-spillernes karakterer.

Tipsbladet i Parken

FC København er som ventet klar til næste runde i Champions League-kvalifikationen.

Onsdag aften pligtsejrede de danske mestre i Parken over Breidablik, der blev sendt hjem til Island med et opsiggtsvækkende 3-6-nederlag i bagagen. Dermed avancerer Jacob Neestrups mandskab med en samlet sejr på 8-3 og skal nu møde Brian Priske og Sparta Prag.

Her er FCK-spillernes karakterer:

Kamil Grabara - 2
Den flamboyante polak vil være hamrende irriteret over at indkassere tre mål mod upåagtede Breidablik - især scoringen direkte på frispark. Det kan naturligvis ikke blive til nogen prangende karakter for FCK-stjernen.

Elias Jelert - 3
En forholdsvis anonym indsats fra Elias Jelert, der blev sparet efter 45 minutter. Højrebacken var en del af et groggy FCK-mandskab i starten, men han spillede sig op sammen med holdkammeraterne og fik tidlig fyraften.

Denis Vavro - 3
Slovakken spiller af og til med hovedet under armen, men Denis Vavro tog for det meste kloge beslutninger i FC Københavns storsejr. Kan kritiserers for en dårlig aflevering i forbindelse med Breidabliks reducering til 3-6.

Valdemar Lund - 1
Valdemar Lund er det svage led i FC Københavns forsvar. U21-landsholdsspilleren har potentiale, men han kommer for ofte galt afsted. Således også mod Breidablik, hvor Lund ragede et dumt gult kort til sig tidligt i kampen, var uheldig at rette bolden i eget net og begik det frispark, gæsterne bagefter scorede på. Nicolai Boilesen og David Khocholava er savnet.

Kevin Diks - 3
Højre back, venstre back eller midtstopper. Kevin Diks kan spille det hele, og denne onsdag var det på venstre back, hollænderen huserede i første halvleg, indtil han blev udskiftet. Godkendt præstation af Diks, der ikke gjorde det store væsen af sig.

Lukas Lerager - 3
Midtbanespilleren sneg sig ofte med i feltet, men han blev ikke rigtigt serviceret af holdkammeraterne, og så endte Lukas Lerager med at fremstå som en af de mere anonyme FCK-spillere. Passede sine pligter og løb mange meter i holdets tjeneste.

William Clem - 0
Forfærdelig, håbløs, elendig. Find selv på flere tillægsord. William Clem kunne ganske enkelt ikke være sin indsats bekendt, og efter 28 minutter havde Jacob Neestrup fået nok og flåede midtbanespilleren ud. Allerede efter et minuts spil begik Clem en frygtelig fejl, som kunne have kostet, og nedturen fortsatte, indtil han blev sparet for pinslerne efter en lille halv time. FCK blev omgående bedre, da 19-årige Clem forlod grønsværen.

Rasmus Falk - 3
Den rutinerede midtbanespiller gjorde det ikke sværere, end det behøvede, og stod fint i billedet efter en dårlig indledning på opgøret. Er ikke særlig offensiv i sit spil længere.

Jordan Larsson - 4
FC Københavns bedste spiller i sæsonens første par kampe, og de gode takter fortsatte fra Jordan Larsson, der scorede et mål meget lig det mod Vejle i lørdags. Selvtilliden lyser ud af svenskeren, der mod Breidablik spillede med udgangspunkt på kanten.

Orri Oskarsson - 5
Man skal som bekendt passe på med at gøre far sur, men denne onsdag var det lige præcis det, der stod i Orri Oskarssons arbejdsbeskrivelse. FCK-angriberens far er nemlig cheftræner for Breidablik. Det gjorde det naturligvis til en speciel kamp for det islandske stortalent, men det er afgjort Orri Oskarsson, der har håneretten næste gang, familien er samlet til søndagsfrokost. Islændingen scorede hattrick og assisterede såmænd også en enkelt gang mod sine landsmænd. Mon ikke, farmand alligevel var lidt stolt ude på sidelinjen?

Diogo Goncalves - 5
Portugiseren startede som offensivspiller, men blev flyttet ned på den centrale midtbane på grund af William Clems kollaps. Herfra var Goncalves med til at ændre kampen totalt. Først udlignede han til 1-1 direkte på frispark, og tre assists blev det også til fra Diogo Goncalves, der for alvor er ved at etablere sig som en stjernespiller i den danske hovedstad. En elegantier.

INDSKIFTERE:

Elias Achouri - 3
Afløste stakkels William Clem efter en lille halv time, og få minutter senere scorede FC København-nyerhvervelsen sit første mål i Parken. Elias Achouri virker til at være gået ubesværet ind på FCK-mandskabet. Præcis som mod Vejle så han lovende ud - i hvert fald så længe han var med. Tuneseren blev således allerede pillet ud igen i pausen. Det var aldrig Neestrups plan, at Elias Achouri skulle have spillet, men den elendige start tvang FCK-træneren til at reagere.

Oscar Højlund - 3
Mens storebror er ved at blive solgt til Manchester United for et dansk rekordbeløb, havde Oscar Højlund på sin egen måde også en stor dag. Den 18-årige offensivspiller optrådte i Parken for første gang, og det er bare stort for en dansk fodboldspiller. Højlund var tæt på en scoring efter 66 minutter og så spændende ud. Han skal nok komme til at spille mange flere kampe i nationalarenaen.

Christian Sørensen - 3
Blev sendt på banen fra anden halvlegs begyndelse og gjorde ikke det store væsen af sig i de 45 minutter, han spillede.

Peter Ankersen - 3
Peter Ankersen bragte sig i flere gode positioner, og med lidt mere skarphed kunne han såmænd have scoret et mål. Ankersens storhedstid er forbi, men han er en glimrende spiller at kunne sætte ind.

Roony Bardghji - 3
Stortaletet havde et enkelt godt langskud, men begik også et par fejl. Kom på banen, da kampen for længst var afgjort, og al nerve var forsvundet.

TRÆNER:

Jacob Neestrup - 4
FCK-trænerens vigtigste budskab inden opgøret var ikke at undervurdere modstanderen. Den var tilsyneladende ikke feset ind fra kampens start. Hjemmeholdet var helt væk i den første halve times tid, og ultimativt er det jo trænerens ansvar, hvordan holdet præsterer, men omvendt bør det ikke være en træneropgave at motivere spillerne. Det skal komme naturligt. Spillerne fik styr på spændingsniveauet, og Jacob Neestrup endte med at se genial ud med sin tidlige udskiftning af William Clem og i forlængelse Diogo Goncalves' positionsbytte. Det ændrede kampen omgående, og allerede fra anden halvlegs start kunne FCK-bossen begynde at spare spillere, hvad han heller ikke var sen til at udnytte.