Kyniske Lyon sendte Manchester City ud

Manchester City er færdige i årets Champions League-turnering efter et 3-1-nederlag til Lyon.

Pep Guardiola er aldrig nået længere end i kvartfinalerne i Champions League med Manchester City, men han fik en gylden mulighed for netop det lørdag aften, da man mødte undertippede Lyon.

Lyon, der havde slået Juventus ud af ottendedelsfinalerne, startede med danske Joachim Andersen på bænken.

Få minutter inde i opgøret var det lige ved, at Manchester City kunne juble. Raheem Sterling fandt plads i dybden, og han var ikke langt fra at kunne prikke bolden ind foran mål til Gabriel Jesus eller Kevin De Bruyne.

Men Marcelo formåede at komme imellem, og Lyon-stopperen fik sendt bolden til hjørnespark.

Lyon ville dog også lege med, at og ser man bort fra den store City-mulighed efter tre minutter, var franskmændene godt med fra start. De holdt City væk fra eget mål, og 24 minutter inde i opgøret formåede man sågar at score til 1-0.

Med en høj bold over Citys forsvarslinje blev Karl Toko Ekambi spillet fri i dybden. Angriberen blev tacklet, men Maxwel Cornet var over returbolden, og med en kølig inderside drejede han bolden forbi Ederson.

Samme tendenser fortsatte efter scoringen, og det tætteste Manchester City kom på en udligning i første halvleg, var et frispark fra en spids vinkel fra Kevin De Bruyne, der sad lige på Lyon-keeper Anthony Lopes få minutter inden pausen.

Kort inde i anden halvleg reagerede Pep Guardiola ved at skifte formation. Fernandinho blev taget fra banen, og Riyad Mahrez blev skiftet ind. Men Lyon-spillerne forsvarede forbilledeligt, og de helt store City-chancer var der ikke mange af.

I hvert fald ikke før det 69. minut.

For her spillede City sig igennem i venstresiden, og ved baglinjen fandt Sterling plads til at finde De Bruyne med en aflevering skråt tilbage i feltet, hvor belgieren kunne styre bolden over i det lange hjørne. 1-1.

Få minutter senere var Gabriel Jesus også ved at gøre det til 2-1, da han trak ind fra venstre og fik afsluttet mod mål, men denne gang havde Anthony Lopes styr på afslutningen.

Nu så Lyon trætte ud, og det lignede blot et spørgsmål om tid, før Manchester City ville score til 2-1. Men sådan skulle det ikke gå, for det blev franskmændene, der lavede kampens tredje scoring.

Efter et boldtab på midten af banen blev Moussa Dembele spillet fri i dybden, og angriberen formåede at sparke bolden gennem benene på Ederson.

Det hjalp heller ikke noget, at Guardiola i slutminutter forsøgte sig med en offensiv indskiftning af David Silva. Sterling kom ellers frem til en enorm mulighed efter 86 minutter, hvor han formåede at brænde på frit mål.

I stedet for at udligne gik det i stedet helt galt for englænderne til sidst.

Lyon erobrede igen bolden midt på banen, og et hurtigt kontraangreb sluttede ved Houssem Aouar, der sparkede på kassen. Bolden sad næsten lige på Ederson, men keeperen måtte alligevel give en returbold, som Dembele var først over, og så gjorde han det til 3-1.

Og sådan sluttede det også, så Lyon møder nu Bayern München i semfinalen.