Video : Tipsbladet
Champions League

Michael Laudrup: Barca har givet AC en hård opgave

Michael Laudrup ser Andreas Christensens nye position på midtbanen som en svær opgave, når man er vant til at stå længere tilbage på banen.

Den danske landsholdsspiller Andreas Christensen oplever for tiden at være rykket frem på midtbanen for Barcelona. Her er der tale om en opgave, som den Barca-legenden Michael Laudrup mener er en hård en af slagsen.

Det fortæller Laudrup på Viaplay i optakten til Barcelonas kamp mod Napoli i Champions League.

- Jeg synes, at han har sat AC på en utrolig svær rolle her. Fordi fra at spille central forsvar, hvor du har hele spillet foran dig - og så til at gå frem. Det er ikke noget, som man bare lige gør med en uges træning. Mange gange kan man gøre det modsatte med en defensiv midtbane og gå tilbage. Så det har været svært for ham, siger han og fortsætter:

- Han gør sit bedste, AC, og så gør han det på et tidspunkt, hvor holdet ikke spiller så godt, så det har været en svær position for ham. Men han har selvfølgelig gjort det, når træneren kommer og beder om det. Men det kræver lidt længere tid, lyder det fra Michael Laudrup.

Derudover kan landsholds-ikonet se en del, der er galt med Barcelona, hvor det særligt handler om, at der går alt for mange mål ind på dem.

- Og der er ikke en nem løsning. Det er ikke sådan, at man bare kan pille en central forsvarsspiller ud eller en anden målmand eller et eller andet. Det er simpelthen flere forskellige steder på banen. Det er på midtbanen. Der mangler simpelthen en defensiv midtbanespiller efter Busquets forlod den plads.

Derudover mener han også, at der er mangel på harmoni mellem kæderne, og at der er noget galt med genpresset, når man taber bolden. Men det er ikke alt.

- Vi må bare konstatere, at i den her sæson er mange indlæg fra modstanderen potentielle scoringschancer. Der har været mange mål mod Barcelona på simple indlæg. Og så må man til sidst sige, at Ter Stegen også har været ude i en periode, og der er også gået nogle mål ind der i forhold til, hvad der skete i sidste sæson, fortæller Michael Laudrup.

Selv spillede han for Barcelona mellem 1989 og 1994, hvor han vandt fire spanske mesterskaber og én Champions League-titel.

I videoen øverst i artiklen kan man også få Preben Elkjærs vurdering af Andreas Christensen på Barcelona-midtbanen.