• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Oliver Okstrøm

Laudrup undrer sig over FCM: Det samme fire kampe i træk

Foto: Getty Images

Michael Laudrup har svært ved at forstå, hvordan Brian Priske har kunne stille op med den samme formation kampe efter kamp i Champions League.

Af Oliver Okstrøm

Siden Brian Priske for lidt over et år siden tiltrådte som cheftræner i FC Midtjylland har han sværget til at spille med en 4-2-3-1-formation i stort set alle sine kampe. Det er ligegyldigt, hvorvidt det har været Superliga, pokalturneringen eller Champions League.

Netop valget med at spille med to centrale midtbanespillere har igennem længere tid været genstand for kritik fra landsholdslegenden Michael Laudrup, som selv har stået i spidsen for klubber som Getafe, Mallorca og Swansea i sin trænerkarriere.

Han påpegede forud for FC Midtjyllands opgør mod Ajax onsdag aften, at han ville have stillet op med tre mand på midtbanen - og dermed trække en af de forreste fire længere tilbage på banen til kampen, som endte med et klart 1-3-nederlag for midtjyderne.

Efter slutfløjt var Laudrups holdning klar i nedtakten på TV3+.

Læs også:Europæiske nederlag hagler ned på FCM: Nægter at ændre spillestilen

- Når man skal foretage sig nogle valg, så kan man jo kun foretage det ene. Skal jeg gå til højre eller venstre? Og så ved man ikke, hvordan det var gået, hvis man nu var gået den anden vej. Når det er sagt, så må vi altså også sige, at nu er det altså fjerde kamp i dag. Vi kan ikke rigtig se nogen udvikling. Vi troede måske, at Midtjylland var på vej - og så så vi bare, at der var lang, lang vej til de positive resultater nu, siger han og fortsætter:

- Nu har man altså i fire kampe i træk brugt den samme opstilling. Jeg ved godt, at Cajuste ikke var med i dag (pga corona-karantæne red.), men ellers samme opstilling med to midtbanespillere og fire offensive. Det har ikke fungeret i fire kampe, siger Michael Laudrup, som tilføjer, at der virkelig var klasseforskel.

Foruden det seneste nederlag til Ajax tabte man også til hollænderne på hjemmebane med 1-2, ligesom FCM også har tabt 0-2 til Liverpool og 0-4 til Atalanta.

Læs også:Ajax-stjerne savnede flere mål mod FCM: Det var bare en af de dage

Næste opgave i Champions League for FC Midtjyllands vedkommende er mod Atalanta på tirsdag i Bergamo.

Læs også:Spænding i FCM-gruppen: Hård periode skyldes kampprogram og skader

Læs også:Sviatchenko-udvisning bliver forsvaret som en refleks

Læs også:Seks klubber har sikret sig Champions League-avancement

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus