Malmö tog første stik i CL-kvalen efter AC-kasse

Malmö FF vandt 2-1 hjemme over HJK i første opgør.

Med en samlet 2-1-sejr over Riga FC har Malmö FF spillet sig videre til Champions Leagues anden kvalifikationsrunde, og her står man nu over for HJK Helsinki. Onsdag blev første opgør spillet i Malmö.

Hjemmeholdet kom godt fra start, og allerede efter få minutter fik man truet finnernes mål. Antonio Colak modtog bolden i feltet, men valgte ikke at afslutte fra en spids vinkel, og hans forsøg på at finde en holdkammerat lykkedes ikke.

I startopstillingen havde Malmö blandt andre danske Søren Rieks, og han trykkede i det 18. minut på kassen efter at have taget bolden med ind fra venstre. HJK-keeper Jakob Tannander havde imidlertid ingen udfordringer med at redde forsøget.

Efterhånden som første halvleg skred frem, kom de finske mestre bedre med i opgøret, men det var alligevel Malmö, der skulle gå til pause i front.

Bonke Innocent fandt Antonio Colak, og med en afslutning ved fjerneste stolpe gjorde han det til 1-0.

Efter pausen trykkede Malmö gæsterne fra HJK i bund, og danske Anders Christiansen havde et par farlige forsøg i begyndelsen af anden halvleg. Det lignede unægteligt, at svenskerne skulle komme på 2-0.

Men efter 68 var det alligevel i den anden ende, at der blev scoret. Roope Riski modtog bolden på kanten af feltet, og Johan Dahlin kunne ikke afværge angriberens afslutning. 1-1.

Til stor lettelse for Jon Dahl Tomasson og co. lykkedes det imidlertid Anders Christiansen at bringe Malmö tilbage i front ikke mange minutter senere. Danskeren tog sig af et frispark, der blev afrettet på vejen mod mål, hvorfor Tannander intet kunne stille op.

Hjemmeholdet pressede også på for en 3-1-scoring i de sidste minutter, men det forblev ved 2-1 Malmö FF har derfor et fornuftigt udgangspunkt inden returopgøret i Helsinki i næste uge.