• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Mikkel Fuhr Nielsen

Milliarder på spil: Han taler FC Københavns sag

Foto: Jan Christensen/Getty Images

PSV's finansielle direktør, Jaap van Baar, skal til et møde med UEFA mandag, hvor han blandt mange andre repræsentere FC Københavns interesser.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

UEFA's turneringer Champions League, Europa League og Conference League er en pengemaskine uden sidestykke for de deltagende klubber.

Særligt pengene i Champions League kan give helt nye perspektiver for mindre klubber, der måske ikke er vant til at deltage hvert år. Fra 2024 bliver der dog plads til endnu flere hold i de europæiske turneringer.

Det giver flere penge i spil, men det er endnu ikke besluttet, hvordan de bliver fordelt mellem klubberne. Det er her Jaap van Baar kommer ind i billedet. Ud over en rolle som finansiel direktør i PSV, så er han også repræsentant for flere klubber i ECA (organisation der repræsenterer europæiske klubber).

Her repræsenterer han blandt andre Manchester City, Bayern München og FC København med det formål at hjælpe UEFA med at distribuere pengene fornuftigt. Blandt andet så de rigeste klubber ikke bare bliver rigere.

- Distributionen af præmier i europæiske turneringer skal også være mere fair. Hvis AC Milan når til kvartfinalen af Champions League tjener de meget mere, end hvis en mindre klub når samme stadie eller længere.

- Det er fordi, at det historiske medaljeskab og nationale tv-kontrakter vejer tungt i prispuljen, siger Jaap van Baar til nrc.nl, der iøvrigt fortæller at alene i Champions League er der en prispulje på omkring 15 milliarder kroner til de deltagende klubber.

Mandag tager Jaap van Baar til møde i Budapest med netop UEFA, hvor disse emner er på dagsordenen.

- UEFA kan helt simpelt ikke ignorere de her råd, siger Jaap van Baar om ECA's stemme på mødet.

FC København præsenterede sidste år en ny strategi, hvor man har en ambition om at komme i Europa hvert år og Champions League hvert andet år.