Neestrup måtte tage fat i PC: Hvad fanden sker der
Foto: Anders Kjærbye/Getty Images
Champions League

Neestrup måtte tage fat i PC: Hvad fanden sker der

Galatasaray har i transfervinduets afslutning hentet den ene klassespiller efter den anden, og det fik Jacob Neestrup til at spærre øjnene op og gå til sin sportsdirektør.

Tipsbladet i Istanbul

- Jeg måtte sige til PC på et tidspunkt ”hvad fanden sker der? Er transfervinduet ikke lukket?” Så måtte han sige, at nej, det er det ikke i Tyrkiet. Der væltede den ene stjernespiller ind efter den anden.

Ordene kommer en smule jokende fra Jacob Neestrup til den danske presse, der fangede FC Købehavns cheftræner efter det officielle UEFA-pressemøde. Det er nemlig et helt andet Galatasaray-hold, som FC København møder onsdag, end det, der på vaklende vis spillede sig i Champions League-gruppespillet takket være nogle ikke særlig imponerende præstationer mod Molde. 

Ind er kommet Wilfried Zaha, Hakim Zyiech og Davinson Sanchez, og de er alle klar til kamp onsdag.

- Hvis du tager udgangspunkt i de Molde-kampe, de spillede, har de jo tre klassespillere med i morgen i Davinson Sanchez, Hakim Ziyech og Wilfried Zaha, som ikke var en del af de kvalifikationskampe. Så jeg synes også, at vores modstander har forstærket sig en smule.

Galatasaray vaklede sig i gruppespillet takket være to etmåls-sejre efter scoringer i overtiden i begge opgør, men det kan man ikke bruge til meget, for holdet er helt anderledes nu, mener Neestrup. 

De tre herrer med masser af Premier League-erfaring ville utvivlsomt også vælte FC Københavns lønbudget, men Neestrup gider ikke tale økonomi, hvor FC København for en gangs skyld er underlegne. 

- Jeg tror, jeg er tæt på at være den eneste træner derhjemme, der ikke står før en kamp og snakker om, at FC København har otte kaffemaskiner mere end os selv, eller så og så mange penge. Det er fuldstændig irrelevant for mig.

- Den her klub er skabt til at vinde fodboldkampe, uanset hvem vi møder, konstaterer han, mens han erkender, at ét point onsdag er et godkendt resultat.

Han ser FC Nordsjælland mere end FC København
Champions League-braget byder ligeledes på et gensyn med Victor Nelsson, der forlod FC København i 2021 for den tyrkiske storklub efter to år hos københavnerne. 

På Galatasarays pressemøde tidligere onsdag kunne klubbens cheftræner Okan Buruk fortælle, at Victor Nelsson har haft en del at sige i tyrkernes forberedelse. Læs mere om det her.

Jacob Neestrups reaktion på spørgsmålet om, han tror, at det rent faktisk kan hjælpe Galatasaray, når det er flere år siden, han sidst var der, taler sit tydelige sprog om, at han ikke har læst det. 

Til gengæld tror han, at Nelsson har større ekspertise i det, der foregår, i FC Nordsjælland. 

- Sidst jeg hørte et interview med Victor Nelsson, der sagde han, at han håbede, at FC Nordsjælland vandt det danske mesterskab, så jeg tror trods alt, at han ser dem spille lidt mere end FC København , og det er også helt fair, for han har fået hele sin fodboldopdragelse deroppe. Vi glæder os til at sige hej til Victor.

FC København har udtaget 22 spillere til opgøret, og Jacob Neestrup melder, at alle 22 er fuldstændig klar til at spille.