Video : Tipsbladet
Champions League

Bayern München - Lazio

Efter et 1-0 nederlag i første ottendedelsfinale er Bayern München tvunget til sejr hjemme mod Lazio tirsdag aften. Lykkes det tyskerne at vende opgøret på hovedet?

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 21:00
Spillested: Allianz Arena, München
Dommer: Slavko Vincic
På TV: TV3+

Holdnyt:
Bayern München:
Der er krise i Bayern München. I Bundesligaen er den tyske storklub hele 10 point bag førerholdet Leverkusen og er dermed milevidt fra at ende øverst på den tyske trone, som de ellers har gjort det i de seneste 11 sæsoner i streg.

Her i Champions League har tyskerne også ryggen mod muren inden returopgøret på Allianz Arena. For tre uger siden endte det nemlig i et overraskende og skuffende 1-0 nederlag til Lazio på Stadio Olimpico i Rom efter en undervældende indsats.

Bayern München kom ellers lovende fra start i første opgør, men som kampen skred frem blev angrebene mindre og mindre farlige, og tyskerne endte således uden et eneste målforsøg indenfor rammen. Opgøret blev besværliggjort yderligere, da Upamecano i anden halvleg modtog rødt kort for et straffespark begået mod danske Isaksen, som Immobile efterfølgende sparkede sikkert i kassen.

Siden seneste møde med Lazio har Bayern München offentliggjort, at Thomas Tuchel ikke fortsætter efter indeværende sæson, men med endnu en skuffende præstation i weekenden mod Freiburg, er der nu forlydener om, at tyskeren kan få sparket endnu tidligere, hvis ikke det bliver til videre avancement tirsdag aften.

Foruden karantæneramte Upamecano, må Tuchel denne gang se bort fra Boey, Coman, Sarr, Mazraoui, som alle sidder ude med skader. Ydermere meldes både Sane og Gnabry tvivlsomme.

Lazio:
Det var flot og overraskende, at Maurizio Sarris tropper hev en 1-0 sejr hjem mod mægtige Bayern München for tre uger siden. Men som kampen udviklede sig med rødt kort til Upamecano, burde italienerne måske have gået endnu hårdere efter endnu en scoring hjemme mod Bayerns 10 mand.

2-0 havde i hvert fald været noget mere betryggende at have med i bagagen inden returen på Allianz Arena.

Lazio er nemlig ikke selv voldsomt godt kørende for tiden. Romerne roder rundt helt nede på Serie A’s niendeplads, og har i det seneste lange stykke tid haft store problemer mod de bedste hold i Italien. Udmærket illustreret ved nederlag til Bologna, Fiorentina og Milan i løbet af de seneste par uger.

Lazios fraværsliste er langt mindre end Bayern Münchens, og Patric og Rovella forventes således at være de to eneste fravær.

Karantæner:
Bayern München: Dayot Upamecano
Lazio: Ingen

Bud på startopstillinger:
Bayern München (4-2-3-1): Neuer - Kimmich, De Ligt, Kim, Davies - Pavlovic, Goretzka - Tel, Müller, Musiala - Kane

Lazio (4-3-3): Provedel - Marusic, Gila, Romagnoli, Hysaj - Guendouzi, Cataldi, Luis Alberto - Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni

Dom:
Kampbilledet tirsdag aften må forventes at blive det samme som i første opgør. Bayern München med massiv boldbesiddelse og Lazio stående dybt og kompakt på egen banehalvdel.

Til forskel fra første opgør bliver tyskerne formentlig noget sværere at holde fra fadet hjemme på Allianz Arena, og derfor er forventningen også, at der kommer langt mere gang i målscoringen denne gang.

Bayern München har vist sig yderst sårbare defensivt på det seneste, så kontrastærke Lazio skal nok få muligheder for at bide fra sig offensivt, selvom det nok næppe rækker til sejr.

2-1 sejr til Tuchel og co. tvinger opgøret ud i forlænget spilletid, hvor hjemmebanefordelen kommer til at gøre udslaget. Bayern München snupper kvartfinale-billetten.