• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Anders Dehn

Optakt: FC Midtjylland - Ajax

Foto: Getty Images

Tredje runde af Champions League-gruppespillet venter, og de danske mestre får besøg af Hollands største klub.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 21.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Bobby Madden, Skotland
På TV: 3+
Hashtag: #fcmaja #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Mestrene har nu tabt tre af de seneste fire kampe, de har spillet. Det er halvandet år, siden det skete senest. Dengang kom FC Midtjylland ud på den anden side af den dårlige periode ved at banke FCK 4-0.

Så godt går det næppe tirsdag aften mod Ajax, men mindre kan også gøre det. Det kræver dog, at FCM får genetableret den stærke defensiv, der tjente holdet så godt i begyndelsen af sæsonen og i mesterskabssæsonen. Holdet har nemlig lukket 15 mål ind i de seneste seks opgør. Det er for meget i Superligaen og særligt i Champions League.

En del af forklaringen er givetvis, at cheftræner Brian Priske har roteret omfattende fra kamp til kamp. Kun én gang i denne sæson har han stillet op med de fire samme i bagkæden to kampe i streg.

Spørgsmålet er så, om Priske kan vælge sin førstemålmand mod Ajax. Jesper Hansen har siddet ude i de seneste kampe og kæmper for at blive klar. Sory Kaba sad også ude i FC Nordsjælland-kampen i lørdags med hold i nakken.

Ajax:
Hollænderne er under pres i Champions League-gruppen efter bare et enkelt point i de to første spillerunder. Dermed må og skal de vinde over FC Midtjylland for at holde trit med Atalanta og Liverpool og bevare en realistisk chance for at gå videre til knockoutfasen efter nytår.

Selv om det ene point, Ajax fik mod Atalanta i seneste runde, var en skuffelse i lyset af, at holdet var foran 2-0, er det værd at se kampen i relation til FCM’s opgør mod samme modstander. Mens Ajax altså fik uafgjort og havde Atalanta ude i tovene, kørte italienerne FC Midtjylland midt over for to uger siden.

Apropos at køre hold over: Ajax går ind til kampen med en utrolig stime i Æresdivisionen bag sig. Holdet har vundet de tre seneste opgør med en samlet målscore på 23-3. Det er særligt 13-0-sejr over VVV Venlo, der trækker målscoren op i det absurde, men henholdsvis 5-1 og 5-2 over Heerenveen og Fortuna Sittard kan også noget.

Læs også:FCM-keeper i spil til Ajax-brag: Han er i fremgang

Ajax mangler den tidligere FC Nordsjælland-spiller Mohammed Kudus, der har fået en alvorlig skade, mens hele 11 spillere sidder ude efter positive coronatests. Blandt dem, der ikke var med på flyet til Danmark, var Dusan Tadic, Davy Klaassen, André Onana, Maarten Stekelenburg og Ryan Gravenberch.

Cheftræner Erik ten Hag har dog sagt, at han håber, at nogle af de udeladte spillere kan nå at fremvise en negativ test og rejse tirsdag.

Karantæne:
FC Midtjylland: Ingen
Ajax: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen – Andersson, Sviatchenko, Scholz, Paulinho – Cajuste, Onyeka – Dreyer, Sisto, Mabil – Kaba

Ajax (4-3-3): Scherpen – Klaiber, Schuurs, Blind, Martinez – Álvarez, Ekkelenkamp, Mazraoui – Promes, Traoré, Neres

Profilen:
Lassina Traoré rammer ikke dagen hver gang, men når han gør, rammer han den lige i røven. Mod Venlo scorede han fem mål og lagde op til tre, og mod Atalanta både scorede og assisterede han. Til gengæld har han ikke bidraget til andre mål i denne sæson, så FC Midtjylland skal håbe, at han ikke rammer dagen igen tirsdag.

Vidste du, at..:
Fem FCM-spillere har spillet mod Ajax tidligere: Mikael Anderson, Anders Dreyer, Alexander Scholz, Pione Sisto og Daniel Høegh. Der er dog ingen af dem, der har prøvet at vinde.

Dom:
FC Midtjylland får ikke bedre chancer for at vinde eller få point i Champions League. Ajax er decimeret af coronavirus, og der hersker en god portion forvirring om, hvilke spillere der er til rådighed.

Derfor bliver det tæt, men hollænderne bør trods alt være bedst. Derfor vinder de med 2-1.

Læs også:Lasse Schöne advarer Ajax mod specielt én FCM-spiller

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Bach Bak efter overraskende FCN-nederlag: Det er en hård periode

Læs også:Ajax fortsætter målfesten før mødet med FCM i Champions League

Læs også:Sisto nedtoner betydning af lussing fra FCN: Skal ikke tage det for seriøst

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020