• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Anders Dehn

Optakt: FC Midtjylland - Slavia Prag

Foto: Getty Images

FC Midtjylland har aldrig været tættere på Champions League. Onsdag aften skal mestrene tager det sidste skridt. Optakt til skæbnekampen her.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 21.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Damir Skomina, Slovenien
På TV: 3+
Hashtag: #fcmsla #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Tiden er inde for FC Midtjylland. Klubben får ikke bedre chancer for at komme i Champions League-gruppespillet. Selv om Slavia Prag på alle måder er en kompetent modstander, kunne den sidste forhindring inden det forjættede land have været langt sværere at forcere.

De danske mestre har givet sig selv et glimrende udgangspunkt ved at skaffe 0-0 i Prag i det første opgør. Det var endda på baggrund af en kamp, hvor FCM var lige så godt med som Slavia, og som med lidt held kunne have kastet en sejr af sig.

Cheftræner Brian Priske har roteret mange spillere mellem de europæiske kampe og Superliga-opgørene i denne sæson, og mod Randers FC i den forgangne runde var der seks ændringer i startopstillingen. Dermed burde der være friske ben nok til, at dét ikke skal være problemet i returkampen mod Slavia Prag.

Priske rapporterede om et par små skavanker til nogle af spillerne forud for ligakampen mod Randers, men buddet herfra er, at alle mand stiller til start i den vigtigste kamp i klubhistorien.

Slavia Prag:
Det kan godt være, at FC Midtjylland synes, at holdet dygtigt har administreret belastningen i både Europa og Superligaen, men de to sejre og tre kampe tåler ingen sammenligning med Slavia Prags hjemlige formkurve.

De forsvarende mestre har vundet fire og spillet én uafgjort i fem kampe i denne sæson. Samlet målscore: 18-2. Senest kørte de FC Slovácko over med 3-0 og ser ud til at være klar til at møde FCM.

Læs også:Priske tror på CL-deltagelse og håber FCK kommer videre

Ved den lejlighed havde cheftræner Jindrich Trpisovsky i øvrigt valgt at skifte ni spillere i forhold til startopstillingen mod FC Midtjylland, så regn med, at tjekkerne også kommer med friske ben onsdag aften.

Slavia Prag ved desuden, hvad det handler om. Holdet kvalificerede sig også i seneste sæson til Champions League-gruppespillet, hvor det endte med at møde Borussia Dortmund, FC Barcelona og Inter.

Karantæne:
FC Midtjylland: Ingen
Slavia Prag: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen – Andersson, Sviatchenko, Scholz, Paulinho – Cajuste, Onyeka – Dreyer, Evander, Sisto – Kaba

Slavia Prag (4-1-4-1): Kolar – Coufal, Zima, Hovorka, Boril – Holes – Masopust, Sevcik, Stanciu, Olayinka – Tecl

Profilen:
Jens-Lys Cajuste er godt i gang med at skabe sit gennembrud. Det kom snigende i slutningen af seneste sæson, men fra begyndelsen af denne har han både været god og fast mand på holdkortet. Viser overblik, fysik og teknik, vi ikke normalt ser fra 21-årige defensive midtbanespillere i Superligaen, og bliver vigtig for at skærme forsvaret onsdag aften.

Vidste du, at..:
Slavia Prag har ni gange tidligere i UEFA-turneringer spillet uafgjort hjemme i det første opgør af en knockoutrunde. Fire af gangene lykkedes holdet med at gå videre.

Læs også:Slavia sparede ni og viste skarphed forud for skæbneopgøret mod FCM

Dom:
FC Midtjylland står med en gylden mulighed for at nå klubbens første Champions League-gruppespil og indkassere de 200 millioner kroner, det medfører. Slavia Prag er dog ikke sådan lige at besejre.

Tjekkerne har vist med en række gruppespil de seneste år, at de også kan præstere internationalt. Den erfaring kommer dem til gode onsdag aften i Herning, hvor Slavia vinder 2-1 og sender FC Midtjylland i Europa League.

Tidligere indbyrdes kampe og form:

Læs også:Sviatchenko ser frem mod Slavia-kampen: Vi skal gøre det denne gang

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: FCK er ikke FCK længere - men det er FCM

Læs også:Jesper Hansen efter sejren over Randers: Marginalerne var på vores side