• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Det lærte vi af Superligaen: Nordsjællands supertalent slog til igen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Stærke oprykkere, problemramte Horsens og FCK-agtige FC Midtjylland. Vi ser nærmere på tredje runde af Superligaen.

Af Anders Dehn

Der er spillet tre runder af sæsonens Superliga, og der begynder at tegne sig nogle tendenser.

Her er, hvad vi lærte af weekendens og mandagens kampe.

Kamaldeen Sulemana er for god til Superligaen
Hold nu op, han er god, Kamaldeen Sulemana. Kantspilleren fra FC Nordsjælland var her, der og alle vegne, da FC Nordsjælland vandt med 4-1 over Lyngby mandag aften. Ghaneseren, der netop er blevet udtaget til landsholdet, scorede to flotte mål i sejren over rivalerne, og samtidig viste han sin utrolige fart, driblinger og vilde tricks.

Det er en spiller, som FC Nordsjælland kommer til at tjene mange, mange penge på, når han en dag bliver solgt. Som han spiller, er det snarere end senere, at Flemming Pedersen må sende talentet videre.

Der er bund i Vejle
Det er meget normalt, at oprykkere får det svært, når de skal tilpasse sig til livet i Superligaen. Det kan Vejle Boldklub da også nå at få, men sæsonens tre første spillerunder tyder på, at der er gods i holdet.

At tabe 4-2 til AGF er selvfølgelig ikke noget at skrive hjem til Nørreskoven om, men 4-1-sejren over SønderjyskE og 2-2 mod FC København er to gode resultater. Præstationen mod FCK berettigede endda til mere.

Læs også:Jonas Wind om ny FCK-skuffelse: Det er noget lort

Med otte scoringer i tre kampe ser særligt offensiven spændende ud. Omvendt skal VB gerne skære ned på antallet af indkasserede mål. Det nuværende snit på 2,3 pr. kamp går ikke i længden.

Horsens har det svært uden Bo
Der er helt sikkert flere forklaringer på AC Horsens' dårlig sæsonstart end trænerskiftet et par uger før sæsonpremieren. Det er dog svært at komme uden om, at Den Gule Fare mest har udgjort en trussel for sig selv, siden Bo Henriksen forlod klubben.

Sæsonens første tre kampe har kastet nul point og bare et enkelt mål af sig. De næste to spillerunder byder på kampe mod seneste sæsons nummer et og tre, FC Midtjylland og AGF, og hvis de lever op til favoritværdigheden, bliver den dårlige Horsens-stime forlænget.

Det hører dog med til historien, at det ikke er uvant for Horsens at tabe tre kampe på stribe. Det gjorde holdet to gange alene i seneste sæson, som alligevel endte lykkeligt med en sikker overlevelse i foråret.

Læs også:Horsens-back efter nyt nederlag: Kendetegnende for sæsonstarten

FCK er ikke FCK længere - men det er FCM
Det, der har adskilt FC København fra de andre danske hold de seneste 15 år, har været evnen til at levere både europæisk og i Superligaen. Den evne ser klubben ud til at have mistet i denne sæson.

De tre Superliga-kampe i denne sæson har kastet bare ét point af sig, mens de to Europa League-kvalifikationskampe har givet to sejre. Torsdag venter den sidste og afgørende kamp om en plads i gruppespillet. Modstanderen er kroatiske Rijeka.

Mens FCK ikke ligner sig selv, gør FC Midtjylland. Holdet er forsvarende mestre og har allerede sikret sig en plads i et europæisk gruppespil. Spørgsmålet er bare, om det skal være Europa League eller Champions League.

I rundens kamp mod Randers FC viste mestrene igen sin svulmende trupstyrke ved at skifte seks spillere i startopstillingen i forhold til Slavia Prag-kampen i midtugen - og alligevel vinde 1-0. Det var meget FCK'sk.

Læs også:Vejle-træner efter sen udligning mod FCK: Mit hold spiller bedre

Læs også:Avis: Ronnie Schwartz meget tæt på skifte til engelsk klub

Læs også:Vejle-profil: Ikke overraskende vi spiller op med FCK