• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Ole Hoffskov

Optakt: Liverpool - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

FC Midtjylland gæster Anfield og mægtige Liverpool tirsdag aften. Kan de danske mestre skabe en vaskeægte sensation mod Jürgen Klopps verdensstjerner?

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 21.00
Spillested: Anfield, Liverpool 
Dommer: Pawel Raczkowski, Polen
På TV: 3+
Hashtag: #lfcfcm #cldk

Holdnyt:
Liverpool:
Jürgen Klopps Liverpool-mandskab kvaste næsten al modstand i sidste sæson. I denne sæson har de engelske mestre været mere til at tale med, men faktum er dog, at holdet alligevel er placeret i toppen af Premier League og blot har tabt én af de første seks kampe.

Det var til gengæld også et vanvittigt nederlag.

For knap en måned siden tabte Liverpool med utrolige 2-7 til Aston Villa, og det var et resultat, der fik folk over hele verden til at spærre øjnene op. En runde senere måtte Liverpool nøjes med 2-2 i Merseyside-derbyet mod Everton, og senest blev til det til en hårdt tilkæmpet hjemmesejr over Sheffield United. 

Liverpool kom dog særdeles godt fra start i Champions League, hvor det i første runde blev til en udesejr over AFC Ajax, og Jürgen Klopps tropper er naturligvis store favoritter mod FC Midtjylland.

Virgil van Dijk måtte udgå med en alvorlig skade mod Everton, og Liverpool må klare sig uden superstjernen det næste lange stykke tid. Liverpool må også undvære Alex-Oxlade Chamberlain, Joel Matip, Naby Keita, Thiago Alcantara og den tidligere Esbjerg-spiller Konstantinos Tsimikas mod FC Midtjylland.

FC Midtjylland:
De danske mestre er trådt op på den største scene i international klubfodbold, og det fik holdet for alvor at mærke mod Atalanta. De flotte sejre over PFC Ludogorets, Young Boys og Slavia Prag i kvalifikationen gav grobund for en vis optimisme, men midtjyderne blev ganske enkelt skilt ad af Atalanta, der vandt 4-0 på MCH Arena.

Og således vokser træerne trods alt ikke ind i himlen for FC Midtjylland.

Der bliver trukket store veksler på FC Midtjylland-truppen i øjeblikket, og i perioden 17. oktober til 11. november skal FC Midtjylland spille otte kampe. De første par stykker er overstået, og ulvene fik en god optakt til opgøret på Anfield med en dramatisk 3-2-sejr over Brøndby IF lørdag aften.

Læs også:Liverpool-back før FCM: Vi er ved at finde ind i rytmen

FC Midtjylland-keeper Jesper Hansen måtte udgå med en skade i opgøret mod Brøndby IF, men Brian Priske og resten af trænerteamet satser på, at han er klar tirsdag aften. Reservemålmand Mikkel Andersen spiller ikke mange minutter, og det vil være en voldsom opgave at sende ham i aktion på Anfield.

Angriberen Junior Brumado er ikke rejst med til Liverpool. 

Karantæner:
Liverpool: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Liverpool (4-3-3): Allison - Alexander-Arnold, Fabinho, Gomez, Robertson - Henderson, Wijnaldum, Jones - Salah, Firmino, Mané

FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen - Andersson, Scholz, Sviatchenko, Paulinho - Cajuste, Onyeka - Dreyer, Evander, Sisto - Kaba

Profilen:
Roberto Firmino mangler at komme i gang for Liverpool i denne sæson. I kraft af sin rolle som angriber på et så offensivt hold som Liverpool forventer man en vis kontinuitet i målscoringen, men brasilianeren har blot scoret en enkelt gang i otte kampe i denne sæson. Roberto Firmino er ikke en klassisk topscorer-type, men ét mål er for lidt, og han sigter helt sikkert efter at få tanket selvtillid mod FC Midtjylland.

Vidste du, at..:
Jürgen Klopp står i spidsen for Liverpool for 274. gang, når FC Midtjylland kommer på besøg tirsdag aften. I de første 273 kampe holder han et imponerende pointsnit på 2,05. Den tyske manager har i øvrigt aldrig før mødt et dansk klubhold. 

Dom:
Det bliver en uforglemmelig aften for FC Midtjylland-spillerne. For mange af dem bliver det muligvis den største kamp i karrieren. 

Det er den benzin, FC Midtjylland skal bruge til at byde Liverpool op til dans, for der er naturligvis ingen tvivl om, at de danske mestre på papiret er chanceløse. Spiller for spiller er englænderne på en helt anden gallakse, og alt andet end en komfortabel hjemmesejr vil være en overraskelse.

Læs også:Revser Brøndby-spillers opførsel: Hvor pokker er vi henne?

Vi tror på, at FC Midtjylland i perioder nok skal vise sig pænt frem på Anfield, men Brian Priskes tropper må sande, at de er oppe mod overmagten. Liverpool besejrer FC Midtjylland 3-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Oplev Liverpool - FC Midtjylland i Champions League på storskærm

Læs også:Mandagens rygtebørs: Eriksen vender 'hjem'

Læs også:FCM-boss forklarer brasilianske indkøb: Der er stor værdi at hente

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020