• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Torsten Kjems Hansen

Optakt: Manchester City - Real Madrid

Optakt: Manchester City - Real Madrid

Manchester City er klar til klubbens første europæiske semifinale i 45 år men er de også klar til favoritterne fra Real Madrid?

Af Torsten Kjems Hansen
Kampfakta:
Spillested: City of Manchester Stadium, Manchester
Dommer: Cüneyt Çakır  (Tyrkiet)
Kampstart: Tirsdag klokken 20.45
På tv: 3+
Twitter:  #cldk
 
Holdnyt:
Manchester City:
Manchester City er i sin første europæiske semifinale i 45 år. Ikke mange havde troet på at City ville komme så langt i turneringen, men PSG blev efter stor dramatik sendt ud i kvartfinalen, og City øjner nu pludselig den helt store triumf i en sæson, der på det hjemlige plan har været så som så.
Manager Manuel Pellegrini, der også har en fortid i Real Madrid, bryster sig af som træner for Villarreal fire gange at have holdt Cristiano Ronaldo fra at score i Champions League, da samtlige fire kampe mellem det spanske hold og Manchester United sluttede 0-0.
Men Pellegrini er godt klar over, at tirsdag aften meget gerne skal ende med sejr for at bevare en realistisk chance for en plads i finalen og italieneren slår da også fast, at han ikke sender et hold på banen med ordre om overvejende at forsvare. Der skal scores og gerne holdes rent bur i egen ende. Manchester City må undvære Yaya Toure tirsdag, da den store midtbanespiller er ude med en muskelskade.   

Real Madrid:
Siden marts har Real Madrid vundet ni ligakampe i træk og har fået et comeback i den spanske mesterskabskamp. Og da storholdet kom i kniben i kvartfinalen med et overraskende 2-0-nederlag i det første møde med Wolfsburg viste holdet og Cristiano Ronaldo klassen og skaffede den nødvendige 3-0-sejr i returen på Bernabeu.
Og netop på hjemmebanen er der en voldsom stor selvtillid i forhold til at knække hvem som helst. Derfor vil en uafgjort i det første opgør i Manchester være ganske tilfredsstillende for Madrid-holdet.
Der var bange anelser i forhold til Cristiano Ronaldos deltagelse i semifinalen, da stjernen har døjet med en muskelskade. Men Ronaldo er klar til kamp – i hvert fald er han med i den trup, der er rejst til England. Til gengæld er det nok tvivlsomt, om Karim Benzema kommer i kamp. Franskmanden har knæproblemer men er dog med i truppen.

Karantæne:

Manchester City: Ingen
Real Madrid:: Ingen

Bud på startopstillinger:
Manchester City:

Manchester City: (4-2-3-1): Hart - Sagna, Otamendi, Kompany, Clichy - Fernando, Fernandinho - Navas, De Bruyne, Silva - Agüero. 

Real Madrid:

Real Madrid: (4-3-3): Navas - Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo - Modrić, Casemiro, Kroos - Bale, Jesé, Ronaldo

Profilen:
Belgiske Kevin De Bruyne har hvad, der skal til - også mod de bedste modstandere. Det viste han i begge slag mod PSG i kvartfinalen. Skal City skabe succes, vil det kræve en skarp præstation fra Kevin De Bruyne, der skal ind og slås med de hårdføre Madrid-forsvarere og enten selv søge afslutningen eller sætte Agüero op i chancespillet. 

Vidste du, at...:
Det er sjette år  træk, at Real Madrid er kvalificeret til Champions League-semfinalen. Men kun en gang er det lykkedes at komme helt til finalen. Det skete i 2013/14-sæsonen, da Bayern München blev knust med hele 5-0 sammenlagt, og klubben gik hele vejen og vandt den dramatiske finalen mod Atletico Madrid med 4-1 efter forlænget spilletid. 

Dom:
Manchester vil forsøge at skabe en kontrolleret offensiv og bevare påpasseligheden defensivt for ikke at blive taget på sengen af ekspres-kontra-stødene fra Madrid. Spanierne vil givetvis være fint tilfredse med en uafgjort og vil ikke satse benhårdt på en vigtig udebanescoring. Men byder chancen sig, bliver der ikke trådt på bremsen. Forvent en forsigtig kamp fra City, der vil have enorm respekt for Madrid. 

Madrid vil konstant ligge på lur med giftpile-kontra-stød, og det kan blive svært for City at undgå at det bliver farligt foran eget mål i løbet af kampen. Forvent ingen målfest, men en enkelt scoring kommer der. Den tager gæsterne sig af. Manchester City - Real Madrid 0-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

 

 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020