• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League clbold.dk

Champions League-optakt: Paris Saint-Germain - Bayern München

Foto: Getty Images

Der er lagt op til en dramatisk og jævnbyrdig Champions League-finale i Lissabon, når Paris Saint-Germains sublime individualister skal op imod Bayern Münchens totalfodbold.

Af clbold.dk

Kampfakta: 
Kampstart: Søndag klokken 21.00
Spillested: Estádio do Sport Lisboa e Benfica, Lissabon i Portugal
Dommer: Daniele Orsato, Italien
På TV: 3+
Hashtag: #psgbay #cldk

Holdnyt:
Paris Saint-Germain
Den parisiske klub blev købt af Qatar Sports Investments i 2011, og blev dermed en af verdens rigeste klubber. Det har taget sin tid at nå til finalen i Champions League, men i år er det endeligt lykkedes. Thomas Tuchels mandskab har ikke været helt uheldige i forhold til lodtrækningerne, hvor man har mødt RB Leipzig og Atalanta i de seneste kampe, men man kan omvendt ikke komme udenom, at Paris Saint-Germain så gode ud i 3-0-sejren i semifinalen. 

Særligt Neymar har været i ekstraordinært god form i kampene mod Atalanta og RB Leipzig, omend brasilianeren har manglet den sidste skarphed foran mål. Thomas Tuchel råder over en forrygende fronttrio, hvor både Neymar, Kylian Mbappé og Angel Di Maria kan gøre livet særdeles surt for Bayern Münchens forsvar, som har givet overraskende mange chancer væk i kampene mod Barcelona og Lyon. 

Den gode nyhed for Paris Saint-Germain inden søndagens finale er, at Marco Verratti er klar til at starte inde igen, hvilket er en stor forstærkning for franskmændene. Thomas Tuchel må til gengæld have ligget søvnløs over udsigten til at skulle stille med andenmålmanden Sergio Rico, idet Keylor Navas ser ud til at misse finalen med en skade. 

Bayern München
Bayern München har scoret 42 mål i klubbens 10 Champions League-kampe i denne sæson, og den statistik taler vel egentligt sit eget sprog om tyskernes stil, som må siges at være en form for totalfodbold. Hansi Flick blev i efteråret hentet ind som afløser for den fyrede Niko Kovac, og Flicks filosofi synes at være, at angreb er det bedste forsvar. 

Med 8-2-sejren over Barcelona satte Bayern München en tyk streg under holdets favoritværdighed i denne sæson, men forsvaret så til tider usikkert ud. Og mod Lyon gav Bayern München mange chancer væk i den indledende fase, hvor tyskerne nemt kunne være kommet bagud. Lyon formåede ikke at udnytte mulighederne, men Bayern München skal nok ikke forvente, at Paris Saint-Germains offensive superstjerner er lige så uskarpe foran mål. 

Robert Lewandowski har været den helt store stjerne i Bayern München i denen sæson, hvor polakken har scoret 55 mål på 46 kampe. I de seneste kampe har Serge Gnabry dog vist, at Bayern München har flere strenge at spille på i offensiven. Den tidligere Arsenal-spiller har således scoret tre kasser i kampene mod Barcelona og Lyon. 

Jerome Boateng måtte udgå i semifinalen mod Lyon, og ser ud til at blive erstattet af Niklas Süle i søndagens finale. 

Karantæner:
Paris Saint-Germain: Ingen.
Bayern München: Ingen.

Bud på startopstillinger:
Paris Saint-Germain (4-3-3): Rico - Kehrer, Silva, Kimpembe, Bernat - Verratti, Marquinhos, Herrera - Di Maria, Mbappé, Neymar 

Læs også:Ikke kun Larsson: Robert Skovs tidligere træner skifter også til Barcelona

Bayern München (4-2-3-1): Neuer - Kimmich, Süle, Alaba, Davies - Thiago, Goretzka - Gnabry, Müller, Perisic - Lewandowski 

Profilen:
Thomas Müller var røget ud på bænken under Niko Kovac, som udtalte, at den offensive midtbanespiller ikke havde den store rolle i Bayern München længere. Efter kroatens fyring har Thomas Müller dog været forrygende under afløseren Hansi Flick, hvor den rutinerede spiller igen er blevet en nøglespiller. 

Müller, der leverede to scoringer og to assists i kvartfinalen mod Barcelona, har leveret hele 26 assists for Bayern München i denne sæson. Derudover er det blevet til 14 fuldtræffere.

Vidste du, at...:
Neymar kan blive den blot tredje spiller nogensinde til at score for to forskellige klubber i Champions League. Cristiano Ronaldo blev den første i 2014, mens Mario Mandzukic gentog bedriften i 2017. 

Bayern München og Paris Saint-Germain har mødt hinanden otte gange tidligere, alle gange i Champions League-gruppespillet. Pariserne har vundet de fem af kampene, mens Bayern München vandt den seneste indbyrdes kamp tilbage i 2017. 

Paris Saint-Germain er for første gang nået til finalen i Europa Cup'en/Champions League. De seneste seks hold, der har stået i deres første finale, har tabt. 

Bayer München står i klubbens 11. Europa Cup/Champions League-finale. Kun Real Madrid har, med 16 finaler, spillet flere. Bayern München har vundet fem af de 11 finaler. 

Bayern München har scoret 42 mål i tyskernes 10 Champions League-kampe i denne sæson. Kun Barcelona har formået at score flere mål i løbet af en enkelt Champions League-sæson. I 1999/2000-sæsonen scorede katalanerne 45 mål på 16 kampe. 

Paris Saint-Germain er det femte franske hold til at nå Europa Cup/Champions League-finalen, og den første franske klub siden Monaco i 2004. Marseille er den eneste franske klub, der har formået at vinde turneringen, da man slog AC Milan i finalen i 1993. 

Dom:
Begge hold råder over fantastiske offensivspillere, og samtidig har begge mandskaber visse defensive problemer. Paris Saint-Germain skal formentlig undvære Keylor Navas i målet, mens Bayern Münchens bagkæde flere gange har vaklet.

Læs også:Europa League-optakt: Sevilla - Inter

Der er således lagt op til en målfest i årets finale i Lissabon. Buddet herfra lyder på en 3-2-sejr til Bayern München. 

Tidligere indbyrdes kampe og form:

Læs også:Medie: Messi er tættere på at forlade Barcelona end at blive

Læs også:Torsdagens rygtebørs: Lyon-stjernen Aouar er på vej til London-klub

Læs også:Italiener passer fløjten i Champions Leagues finalebrag