Video : Tipsbladet
Champions League

Rasmus Højlund ville holde FCK-bussen fra at køre

Efter 1-0-sejren over FC København forsøgte Rasmus Højlund at udskyde de danske mestres afgang fra Old Trafford, da Manchester United-danskeren gerne ville snakke lidt længere med sin lillebror.

Tipsbladet på Old Trafford

Knap to år efter afskeden med FC København stod Rasmus Højlund tirsdag overfor sin barndomsklub, da de danske mestre tabte med 1-0 til Manchester United efter et sandt drama på Old Trafford.

Og den danske stjerneangriber ville efter slutfløjtet ikke lægge skjul på, at det var en meget speciel aften for ham. 

- Jeg må ærligt indrømme, at de første 10 minutter skulle jeg lige vænne mig til det. Men som kampen forløb, så fandt jeg rytmen, lød det fra Rasmus Højlund, der stod overfor sin lillebror Oscar Højlund, der blev indskiftet i slutminutterne. 

- Det er utroligt. Det er en fantastisk følelse at spille mod min bror. Og det var ikke på et normalt stadion i Danmark, det skete på et af de mest specielle stadioner i verden. Det er en utrolig følelse.

Manchester United-danskeren var også klar med ros til FC København.

- Jeg synes, de gør det okay. De er ikke bange for at spille. De var, som jeg kender dem. De viser masser af mod og en fin kvalitet på kuglen i dag. Men som sagt skal vi også vinde. Vi er Manchester United, så jeg synes, at det ender med det rigtige resultat, lød det fra Rasmus Højlund. 

Rasmus Højlund, der efter kampen var inde og hilse på i FC Københavns omklædningsrum, fortalte desuden, at kontakten til Oscar Højlund har været begrænset inden kampen. 

- Vi har jo ikke måttet snakke sammen. Hvis man lige kommer til at give for meget. Jeg skrev lige kort til ham inden kampen.

Oscar Højlund og Rasmus Højlund nåede lige præcis ikke at være på banen på samme tid på Old Trafford (Foto: Tipsbladet)

Havde håbet på en duel eller to 
Ved sin side under interviewet havde Rasmus Højlund sin lillebror, der i tillægstiden var tæt på at få en kampafgørende rolle, da han spillede bolden til Mohamed Elyounoussi, som blev sparket ned og fik et straffespark, som Jordan Larsson dog brændte. På trods af den bitre afslutning var Oscar Højlund dog stadig smilende og i godt humør. 

- Det var kæmpestort og utroligt, utroligt fedt. Det var lidt ærgerligt, at Rasmus blev skiftet ud fem minutter inden, men jeg er utroligt stolt over at komme ind på sådan et ikonisk stadion. Så jeg er bare glad, på trods af, at resultatet er utroligt ærgerligt, lød det fra Oscar Højlund. 

- Vi snakkede selvfølgelig om, at det var ærgerligt, at vi ikke lige var inde på banen på samme tid, så vi kunne have fået en duel eller to. Men han er stolt på mine vegne, og jeg er utroligt stolt på hans vegne. Men ja, han er jo lidt mere glad end jeg er, fordi de fik tre point.

På dette tidspunkt havde uret efterhånden rundet midnat, og FC Københavns kommunikationschef informerede derfor Oscar Højlund om, at der var en spillerbus, der ventede på den unge midtbanespiller. Rasmus Højlund gav herefter Oscar besked på at vente ude foran bussen.

- Jamen bussen kører nu, lød det fra Oscar Højlund.

I en blanding af et grin og en bebrejdelse råbte Rasmus Højlund herefter efter kommunikationschefen fra de danske mestre.

- Ej, så må I lige holde bussen 10 minutter! Min mor og far er her også, kom det fra Manchester Uniteds danske centerforward, der herefter slog en høj latter op.

Rasmus Højlund blev dernæst stillet en masse spørgsmål om weekendens Manchester-derby af den britiske presse, mens lillebror Oscar Højlund traskede ud mod spillerbussen med sin kuffert. 

Dermed er det indtil videre uafklaret, om Rasmus og Oscar nåede at få snakket yderligere sammen i denne omgang. 

Om to ugers tid mødes de to Højlund-brødre dog igen, for her får FC København besøg af Manchester United i returkampen i Parken.