• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Jacob Quvang & Kenneth Jensen

Sagde han det? Her dummer Kimmich sig før FCK-brag

Foto: Getty Images

Joshua Kimmich kender ikke meget til FC Københavns spillere inden opgøret i Champions League.

Af Jacob Quvang & Kenneth Jensen

Når FC København tirsdag går på banen mod FC Bayern München i Champions League-gruppespillet, er det muligt, at den tyske landsholdsspiller Joshua Kimmich undrer sig. For han har en forventning om, at FC København stiller med en spiller, der slet ikke er på kontrakt hos de danske mestre.

Dagen inden opgøret var der pressemøder for de to mandskaber. Og her måtte Joshua Kimmich blankt erkende, at kendskabet til de danske mestre er sparsomt.

- Jeg kender Elyounoussi fra Bundesligaen, men ellers har jeg ikke set nogen kampe med dem. Vi har videoanalyse i aften, så der får vi sikkert set en masse video af dem.

- Jeg er med på, at de har vundet mange hjemmekampe, og de har kun tabt én i den seneste periode. De tabte heller ikke på hjemmebane i gruppespillet i Champions League sidste år, siger Joshua Kimmich til Tipsbladet og den fremmødte presse.

Sagen er bare den, at FC København allerede har tabt to hjemmekampe i Superligaen i denne sæson. Først var det til Silkeborg og i lørdags til FC Midtjylland.

Problemet med tyskerens udtalelse er også, at han tager helt fejl, når han nævner Elyounoussi og Bundesligaen. Eller, det er ikke forkert, at en Elyounoussi har spillet i Bundesligaen. Det er bare ikke ham, der spiller for FC København.

Mohamed Elyounoussi, der kom til FC København i sommer på en fri transfer fra Southampton, har aldrig spillet i Bundesligaen. 

Til gengæld har FCK-profilens fætter Tarik Elyounoussi tidligere spillet i Hoffenheim. Han er i dag 35 år og spiller for japanske Shonan Bellmare.

Så det er altså muligt, at Joshua Kimmich får sig et lille chok, når han tirsdag står over for FC København og Elyonoussi. For det er ikke den Elyounoussi, han kender.

Mens FC København indledte med at spille uafgjort mod Galatasaray, fik FC Bayern München tre point, da man vandt med 4-3 over Manchester United.

Der er kampstart 21.00 i Parken - du kan læse ord fra Jacob Neestrup om opgøret her.