Foto: Getty Images
Champions League

Smæk på i Parken: Kampen er i trygge hænder

Daniele Orsato er manden med fløjten, når FCK brager sammen med Galatasaray i Champions League. Det kan de være helt rolige ved. Den 48-årige dommer rangerer nemlig blandt de bedste i verdenen.

Tirsdag aften kan FCK booke billet til sekstendedelsfinalerne i Champions League.

Det sker, hvis løverne kan sikre sig minimum ét point hjemme mod Galatasaray i gruppespillets sidste og afgørende kamp. 

Et opgør, som Daniele Orsato har fået ansvaret for at dømme. Og det kan FC København være helt rolige omkring. 

Benjamin Leander, der er tidligere elitedommer og fodboldanalytiker hos SpilXperten, fortæller nemlig til Tipsbladet, at den 48-årige italiener rangerer blandt de bedste dommere i verdenen. 

- UEFA har ikke overladt noget til tilfældighederne her. Orsato er uofficielt rangeret som en del af "de fem store" blandt de europæiske Elite Category-dommere sammen med polske Simon Marciniak, spanske Gil Manzano, rumænske Istvan Kovacs, hollandske Danny Makkelie og franske Clement Turpin, som er "the go-to-guys" fra UEFAs dommerkommite, når der skal dømmes vigtige, europæiske storkampe. 

Og selvom det er en kæmpe kamp for både FC København og Galatasaray, er det mildest talt hverdag for Daniele Orsato, der har erfaringer fra en langt højere hylde. 

- Orsato har kolossal rutine med deltagelse ved VM i 2022 og EM i 2020 foruden CL-finalen mellem PSG og Bayern i 2020 samt et hav af topkampe i Serie A, udtaler Benjamin Leander og tilføjer, at det ikke kun er inden for kridtstregerne, at der er fundet kompetent ledelse til opgøret. 

- Kampen bør være i helt og aldeles trygge hænder, også fordi rutinerede Massimo Irrati er VAR-dommer - en af de ypperste på sit felt efter europæiske standarder.

Alene i denne sæson har Daniele Orsato dømt tre kampe i Champions Leagues gruppespil. Senest kampen mellem FC Barcelona og FC Porto i femte spillerunde. 

Kampen mellem FC København og Galatasaray fløjter Orsato i gang tirsdag aften klokken 21:00.