Video : Tipsbladet
Champions League

Tidligere FCK-stjerne: De ryger ud til Sparta Prag

Den tidligere FC København-stjerne Zdenek Pospech kommer med sine forudsigelser om mødet mellem Sparta Prag og de danske mestre.

Tredje runde af Champions League-kvalifikationen bliver endestationen for FC København, der dermed ikke evner at nå hele vejen til gruppespillet i verdens fornemste klubturnering. 

Sådan lyder dommen fra den tidligere FC København-stjerne Zdenek Pospech.

FC København skal i den kommende runde møde de tjekkiske mestre fra Sparta Prag, og Zdenek Pospech tørnede som aktiv ud for begge klubber. Det var af netop Sparta Prag, at FC København købte Pospech tilbage i 2008.

Højrebacken sluttede sin aktive karriere i 2017, og siden har han fulgt både FC København og Sparta Prag på afstand. Han tror, at tjekkerne trækker det længste strå over to kampe.

- Ja, det gør jeg. Det skal jeg gøre, siger Pospech til Seznam Zpravy og tilføjer:

- Det bliver nogle følsomme kampe for mig, det vil jeg gerne indrømme, men jeg er fra Tjekkiet, så jeg hepper på Sparta Prag, selv om jeg har vidunderlige minder fra København. Sparta har dygtige spillere, som gerne vil vise sig frem, og min eneste bekymring er, om de mangler noget erfaring.

Han fastslår, at det på ingen måde kan betegnes som en fiasko af Sparta Prag, hvis FC København ender med at trække det længste strå.

- Det kan jeg ikke se nogen grund til. FC København har allerede præsteret flot på den internationale scene, og jeg vil gerne minde om, at de så sent som i sidste sæson var med i gruppespillet i Champions League. Det er ikke tilfældigt, og vi må anerkende deres kvaliteter. 

Zdenek Pospech advarer Sparta Prag mod flere af FC Københavns spillere.

- Denis Vavro, som spiller på Slovakiets landshold, bliver en meget interessant person at se for de tjekkiske fans. Der er også Jordan Larsson og Diogo Goncalves. FCK er traditionelt afhængig af kollektivet, men spillerne har selvtillid, lyder det fra den tidligere FCK-profil.

Jacob Neestrup har fastslået, at han vurderer de kommende kampe mod Sparta Prag som værende 50/50. Under alle omstændigheder bliver det en dansk træner, der avancerer fra de to kampe - de tjekkiske mestre er som bekendt under ledelse af Brian Priske og Lars Friis.

FC København begynder på hjemmebane mod Sparta Prag på tirsdag, mens turen går til den tjekkiske hovedstad ugen efter.