• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Tordner mod Galatasaray-boss: Tonedøvt og smagløst

Foto: Getty Images

Tipsbladets chefredaktør kritiserer Galatasarays præsident for at have et helt forkert fokus i sagen om Kamil Grabaras stikpille til den tyrkiske klub.

Af Lars Gram-Hanssen

Sagen om Kamil Grabaras stikpille til Galatasarays fans har fredag taget en ny drejning, idet den tyrkiske klubs præsident har indikeret, at man potentielt vil klage til Uefa over FC København-stjernens opslag på Instagram. 

- Vi diskuterer Københavns målmand Kamil Grabara i bestyrelsen. I vil finde ud af, hvad vi vil gøre med ham, har Galatasaray-præsident Dursun Özbek udtalt, ifølge flere tyrkiske medier. 

Men i stedet for at være vred over Kamil Grabaras stikpille burde Galatasarays præsident i stedet fokusere på det faktum, at den tyrkiske klubs egne fans har sendt dødstrusler til FC Københavns målmand. Sådan lyder vurderingen fra Troels Bager Thøgersen, der er chefredaktør på Tipsbladets papirudgave. 

- Man må ikke true andre mennesker med vold og drab. Punktum. Og det burde Galatasaray sætte foran alt andet, inklusiv hvad Kamil Grabara har sagt før kampen i Istanbul, og det han skrev på Instagram, lyder det fra Troels Bager Thøgersen. 

Chefredaktøren vil ikke lægge skjul på, at Kamil Grabara ofte kommer i modvind, fordi FC København-stjernen har en tendens til at have 'snuden langt fremme', som Jacob Neestrup tidligere har formuleret det. 

- Kamil Grabara får aldrig en karriere som topdiplomat i FN eller sukkersød influencer på sociale medier. Det følger også med, at publikum piber og hujer af ham, når han med et glimt i øjet og et smil på læben driller dem med deres værste rival, og det ved Kamil Grabara udmærket. Men for mig bliver alle grænser overskredet, når han og hans kæreste får dødstrusler, siger Troels Bager Thøgersen og fortsætter: 

- Så er det tonedøvt og smagløst af en topchef i Galatasaray efterfølgende at spille med på spørgsmål om, hvorvidt det her er en sag for UEFA, at Grabara kalder det for et 'shit hole' efter kampen på Instagram, og så i øvrigt retter sig selv. Anklag mig gerne for altid at stå på spillernes side, men der er slet, slet ikke proportioner i magtanvendelsen her, når Galatasaray positionerer sig om offeret. 

Troels Bager Thøgersen peger afslutningsvist på, at Kamil Grabaras personlighed er med til at give mere kolorit til en fodboldverden, hvor spillerne ofte udtaler sig i mere klichéfyldte vendinger. 

- Jeg siger bestemt ikke, man bare har carte blanche som spiller til at gøre og sige alt uden konsekvenser. 

- Selvfølgelig får man en verbal skidtspand hældt ud over sig, hvis man spiller på rivaliseringer så intense som dem mellem Galatasaray og Fenerbahce, og for den sags skyld hjemme i Superligaen. Men jeg kommer altså ikke til at efterlyse mere lukkethed og flere renskurede, pletfri personligheder i professionel fodbold, lyder det fra Troels Bager Thøgersen. 

Tipsbladet talte i går med en ekspert i tyrkisk fodbold om Galatasaray-tilhængernes vrede mod Kamil Grabara. Det interview kan læses HER