Video : Tipsbladet
Superliga

- Grabara har ramt dem på noget de er er stolte af

Kamil Grabara er kommet i modvind i det tyrkiske for ting, han har sagt før og efter opgøret mod Galatasaray. Og det skyldes ifølge en ekspert i tyrkisk fodbold, at han piller ved Galatasaray-fansenes stolthed.

Når FC København-keeper Kamil Grabara siger, at han har hørt, at Fenerbaches fans larmer mere end Galatasarays fans, er den polske målmand i gang med at pille ved selvforståelsen hos de mange supportere af Galatasaray. 

Og det er hovedårsagen til, at reaktionerne mod keeperen har været så voldsomme både onsdag og torsdag.

Det mener Nicklas Erbillor Degn, der er journalist på Radio4 og har fulgt tyrkisk fodbold tæt i mange år.

Selv smed Grabara yderligere brænde på bålet, da han efter 2-2 resultatet skrev på Instagram, at "FCK fortjente alle tre point fra det lorte-sted, men sådan er livet, og vi ser nu frem". Siden har han rettet "lorte-sted" til "lorte-kamp", men målmanden har allerede modtaget dødstrusler - læs den historie her.

- Det er virkelig noget, der har fået sindene i kog hos Galatasarays fans. De værner om fankulturen og den her passion, der er. I Tyrkiet er de meget stolte over at blive fremhævet som et sted, hvor der er voldsomt god stemning. 

- Så han rammer en nerve, når han kritisererer og underminerer det. Han rammer dem på noget, de har nært og er stolte over. Så det går rent ind.

- Og så kan man tale lidt i klicheer, men i Danmark er vi nok mere reserverede, hvor de sydpå er mere varmblodet. Så kan reaktionen være lidt voldsommere. Det er nok også derfor, at så mange har skrevet til ham. Men det er klart, at dødstrusler er langt over stregen, siger Nicklas Erbillor Degn til Tipsbladet.

Journalisten fortæller, at han her til morgen har læst et par tyrkiske aviser. Her fylder Kamil Grabara en del, men ikke alt. Dog forventer Nicklas Erbillor Degn, at FC København-keeperen kommer til at trække overskrifter i det tyrkiske den næste tid.

- Det, han sagde om Fenerbahces fans, fik allerede en del opmærksomhed i går. Og lydklippet er også gået runden på X blandt både medier og fans. Det her med "shit hole" er også delt vidt og bredt.

- Jeg har læst de store aviser Hürriyet og Milliyet her til morgen, og som i de danske aviser er sportssiderne bagerst. Kampen fylder noget, og midt på siderne er der en stor note om Grabara og det, han sagde i forgårs om, at Fenerbahces fans er vildere. De har nok ikke nået at få det Instagram-opslag med, da der var deadline. Det kommer nok også til at fylde i de næste dage.

Kamil Grabara har det med at sige, hvad han mener. 

Så sent som forrige uge sagde han til Tipsbladet om den sidste tid i Superligaen og om kampene i toppen af rækken: "Om jeg kommer til at savne kampene ude mod FC Midtjylland? Nej, det kommer jeg overhovedet ikke til. Hvem bryder sig om at tage til en landsby for at spille fodbold".

Med sådan en kommentar ved polakken godt, at der kommer en reaktion, og det har han formentlig også vidst i forbindelse med Galatasaray-udtalelsen.

- Vi ved jo fra Superligaen, at han kan have det her glimt i øjet og være provokerende, så til et vidst omfang vidste han nok, hvad han gjorde. Han er nok ikke overrasket over, at der har været en reaktion, men omfanget kan jo godt have overrasket, siger Nicklas Erbillor Degn.

Selv om det lige nu lader til at stikke af, og Kamil Grabara får en masse reaktioner - også reaktioner langt over grænsen - kan han efter alt at dømme se frem til bedre tider snart.

- Jeg tror ikke, det her går over de næste dage, for han har ramt en nerve med det ordvalg. Han stikker til dem inden med Fenerbache-kommentaren og også efter kampen med Instagram-opslaget. Det varer ved en uges tid, tror jeg, siger Nicklas Erbillor Degn, som også fortæller, at kommer Grabara retur til Tyrkiet og Galatasaray en dag, kan han godt regne med at få det hedt igen:

- Det kommer de til at huske, og så vil de give 10-20-30 procent ekstra. Det kommer til at blive hedt foran hans mål.

FCK var længe på vej mod en sejr, men måtte altså nøjes med 2-2 efter to sene scoringer af det tyrkiske hjemmehold. 

Den 2. oktober venter et opgør mod FC Bayern München i Parken. Tyskerne indledte med at vinde 4-3 over Manchester United.