• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Oliver Okstrøm

Tvivlede på sig selv: Pep-fravalg gjorde ondt

Foto: Getty Images

Kyle Walker har i en periode i denne sæson måtte se en del med fra den forkerte side af sidelinjen.

Af Oliver Okstrøm

Manchester Citys Kyle Walker har i denne sæson oplevet at være fravalgt, da manager Pep Guardiola gik over til at spille med John Stones i en hybridrolle på højrebacken i stedet for ham.

Det betød, at Walker kun kom til at spille med i fire ud af 11 kampe i to måneder, hvor den første kamp var tilbage i slutningen af februar i 4-1-sejren over Bournemouth. Det var noget, som ikke var rart for den fravalgte landsholdsback. Det fortæller han til Sky Sports.

- Gjorde det ondt? Selvfølgelig gjorde det det. Jeg kan ikke lyve og sige, at det ikke gjorde ondt. Man begynder at tvivle på sig selv, lyder det fra ham.

Han kan dog se tilbage på, at han igen har fået chancen, og i den første semifinale mod Real Madrid, hvor han havde til opgave med sin hurtighed at dæmme op for Vinicius Juniors farlighed. Onsdag venter der en ny kamp i den anden semifinale, hvor det nu er med City på hjemmebane.

Walker kan dog også se tilbage på en tid i klubben, hvor han kan se, at Pep Guardiola har stor betydning for ham.

- Nogle gange er man ikke altid enig i visse meninger inden for fodbold, men det, han har gjort for mig og for Man City i de sidste seks år, har været intet mindre end fantastisk. Han er min chef, og jeg er en af kaptajnerne. Jeg skulle sørge for, at min skuffelse ikke blev vist på holdet, siger han og fortsætter:

- Jeg var nødt til at reagere som en professionel. Jeg var nødt til at vende tilbage til grundlæggende, til det, jeg er god til, og det, han købte mig for, og bevise at han tog fejl. Det er det, jeg har gjort, lyder det fra Kyle Walker.

Han kom til Manchester City fra Tottenham i 2017, og han har siden spillet i alt 248 kampe for dem og vundet fire mesterskaber.

Pep Guardiola kom til året før, og han mener ikke, at denne sæson vil ændre på hans eftermæle, som han allerede mener er exceptionelt. Læs mere om det her.