• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Tyrkisk ros til Thorup: Havde luret Trabzonspor

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Med Tasos Bakasetas' afrettede mål efter 79 minutter er der i tyrkiske medier optimisme på Trabzonspors vegne inden næste uges returkamp mod FC København i Champions League-kvalifikationen.

Af Lars Gram-Hanssen

Andreas Cornelius havde på forhånd udråbt Trabzonspor til at være favoritter, men i tirsdagens playoff-brag i Parken var de tyrkiske mestre på hælene i store dele af opgøret mod FC København. 

Et afrettet langskud fra Tasos Bakasetas i slutfasen betød dog, at Trabzonspor kunne nøjes med et 2-1-nederlag, og i den tyrkiske presse er man nu optimistisk i forhold til at komme i Champions League-gruppespillet. 

Mediet Fanatik peger således på, at nyindkøbet Marc Bartra gjorde en stor forskel for Trabzonspors, da den tidligere Barcelona-spiller kom på banen til sin debut efter 56 minutter. 

- Målet efter ni minutter kom efter dynamisk presspil og pasningsspil. Vi har ikke et hold, der har nået det niveau her i begyndelsen af sæsonen. Thorup valgte nok denne tilgang efter at have analyseret Trabzonspors vanskeligheder mod velorganiserede hold i ligaen. Hans 4-5-1-formation fungerede godt i første halvleg, hvor de formåede at forhindre modstanderen, der manglede Visca, fra at komme igennem med lange tværafleveringer. Trezeguet og Kouassi blev aldrig sat ordentligt i scene. De fik også dirigeret vores kantspillere indad. Det udviklede sig til at blive en lås, der var vanskelig at dirke op, skriver Fanatik om tirsdagens opgør. 

Fanatik peger dog, at indskiftningen af Djaniny i pausen viste sig som en succes, samt at Bartra viste sig som en leder, da spanieren kom på banen. Disse to spillere skabte problemer for FC København, skriver Fanatik. 

Ifølge Fanatik er det afgørende for Trabzonspor at spille med tålmodighed i returkampen i Tyrkiet i næste uge, hvor Andreas Cornelius og Jens Stryger Larsen forventes at hæve niveauet markant. For Trabzonspor bliver det afgørende med dynamiske præstationer fra midtbanespillerne Ömür og Bakasetas i hele kampen, skriver Fanatik. 

2-0-målet kort efter pausen var en kold spand vand i hovedet på Trabzonspor, men den sene reducering betyder, at der nu er tyrkisk optimisme inden returkampen. 

- Med skuddet, der ramte en forsvarsspiller og røg i mål efter 79 minutter, fik vi det resultat, der betyder, at vi det mindste kan håbe på at gå videre. Det bliver selvfølgelig ikke nemt, men hvis vi kan udvise tålmodighed, entusiasme, disciplin og vilje, så er København ikke et hold, som Trabzonspor ikke kan slå ud, på trods af dette resultat, skriver Fanatik. 

Afslutningsvist peger Fanatik på, at cheftræner Abdullah Avcı ikke ramte plet med sin startopstilling, mens målscoreren Bakasetas hyldes for at være en spiller med internationalt format. 

På mediet CNN Türk kritiseres Andreas Cornelius for at have en 'ineffektiv' aften, hvor den danske angriber blev holdt i kort snor af FC Københavns forsvar. 

Til gengæld roses de to nye spillere Marc Bartra og Enis Bardhi, som begge er hentet i spansk fodbold, for at bringe liv i kampen, da de kom på banen kort efter pausen. Samtidig kritiseres Trabzonspor-cheftræner Abdullah Avcı for valget af Kouassi på højrekanten, idet ivorianeren skuffede. 

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.