Champions League

Vilfort: Sværere for FCK

I 1991 var Brøndby få minutter fra en UEFA Cup-finale, men at nå langt i årets Champions League bliver væsentligt sværere for FCK, vurderer BIF-talentchef Kim Vilfort.

Kim Vilfort var en del af det legendariske Brøndby-hold, der med Morten Olsen som træner ville være nået i UEFA Cup-finalen i 1991, hvis ikke Rudi Völler havde scoret for Roma i det 88. minut af semifinalens returopgør.

Men i dag har danske klubber fået klart sværere vilkår for europæisk succes, mener EM-helten fra 1992.

- Der er ingen tvivl om, at det i dag er sværere for en dansk klub at nå i en europæisk finale, end det var for os for 20 år siden, siger Kim Vilfort til tipsbladet.dk.

- For de største udenlandske klubber er der i dag frit valg på alle hylder, så klubberne kan håndplukke de 11 spillere, de gerne vil have. Dengang var det kun tilladt at have tre udlændinge i startopstillingen.

Kim Vilfort peger desuden på, at de store europæiske turneringer er blevet udvidet. På den måde er finalevejen også blevet længere, hvad angår antal kampe.

- Det er nogle helt andre turneringsformer nu, siger Kim Vilfort, der mener, at europæisk fodbold har ændret sig helt grundlæggende siden Brøndby-succesen i 1991.

- Vi mødte selvfølgelig
også gode hold, men ikke et hold som Barcelona med 11 håndplukkede
stjerner.

Følg kampen mellem FC Barcelona og FCK live på tipsbladet.dk i aften.