Conference League

Karakterer: Det må være karrierens bedste kamp

Tipsbladet er klar med karakterer fra Conference League-kampen mellem Silkeborg IF og FCSB.

Silkeborg IF - FCSB 5-0 (3-0)

Anders Klynge 1-0 (3.)
Kasper Kusk 2-0 (8.)
Nicklas Helenius 3-0 (35.)
Stefan Thórdarson 4-0 (59.)
Tonni Adamsen 5-0 (71.)

Hold da op, for en magtdemonstration! Silkeborg var fuldstændig overlegne mod det amputerede rumænske mandskab, som måtte undvære flere af sine profiler. Det kunne ses på banen, hvor Silkeborg på smuk vis skar sig igennem FCSB-holdet efter behag, hvorfor kampen relativ hurtigt blev afgjort. Vi må dog også være ærlige; De decimerede rumænere var jammerlig dårlige, hvilket hjemmepublikummets óle, olé, olé tilråb efter kun 54 minutters spil vidnede om.

Dermed kan Silkeborg juble over sæsonens første Europa-sejr, som også er tiltrængt, hvis drømmen om knockoutkampe til foråret skal leve.

Her er karaktererne til Silkeborg-spillerne

Nicolai Larsen - 3 bolde
Udgik mod AC Horsens i weekenden med en hovedskade, men han havde ikke brug for at bruge hovedet i aften. Havde stort set intet at lave, da FCSB ikke havde et eneste skud indenfor rammen. Var sikker i sine indgreb.

Oliver Sonne (67.) - 2 bolde
Han var den Silkeborg-forsvarsspiller, som var på den sværeste opgave, i og med han spillede direkte over for FCSB's klart bedste spiller Octavian Popescu. Klarede det ganske fint, men havde sine problemer frem i banen, hvor han klart blev overgået af sin back-kollega Engel. Formåede ikke at skabe det store. Skulle have headet bedre, da han kom højest på Sebastian Jørgensens indlæg i starten af anden halvleg.

Tobias Salquist - 3 bolde
Det var næsten for let for Tobias Salquist i dag. Han blev slet ikke udfordret, og når han endelig havde bare lidt at lave, havde han også fuldstændig styr på det. Var suveræn i luftspillet.

Joel Felix - 3 bolde
Det er tvivlsomt, om han overhovedet havde en dråbe sved på panden, da han gik ned i omklædningsrummet efter slutfløjt. For ham og Tobias Salquist havde intet at lave. Kom fint i vejen for et hjørnespark efter halvandet minut, hvor han var vågen, men ellers utestet.

Lukas Engel - 5 bolde
Fandt ind i et stærkt samarbejde med Sebastian Jørgensen, som udeholdet havde svært ved at kapere. Kom ofte med i gode løb og fremtvang straffesparket efter 34 minutter, da han - ikke overraskende - havde taget turen helt ind i feltet og fik en støvle i hovedet. Vigtig tackling på Boboc, der havde fundet plads i feltet, i anden halvleg. Krydrede karrierens vel nok bedste kamp med et oplæg til 5-0 - efter han havde eksploderet fremad og kunne nemt have haft tre-fire mere. Kommentatoren sagde, at Lukas Engel ejede venstresiden - det var ikke skudt helt ved siden af.

Stefan Thórdarson (76.) - 3 bolde
Var med i den første scoring, hvor han drev bolden frem og spillede den bredt til Sebastian Jørgensen, der lagde op til målet. Var overordnet set lidt mere anonym end midtbanekollegaen Anders Klynge, men mon ikke det nok skal gå. Arbejder hårdt og kronede det med målet til 4-0.

Mark Brink  - 3 bolde
Normalt er Mark Brink dirigenten i det store Silkeborg-orkester, men ganske i dag var han mere anonym. Lavede nogle ukarakteristisk sløsede fejl på bolden, men spillede sig op i anden halvleg.

Anders Klynge - 4 bolde
Bragte Silkeborg i front, da han ganske snedigt fandt plads i feltet. Tilbyder sig konstant og er ikke bleg for at tage dybdeløb. Sådan et tog han, da hans 3-0-scoring blev annulleret for offside, selv om den i langsom gengivelse var stærkt tvivlsom. Var samtidig god defensivt, hvor han ikke var bange for at løbe de sure meter. Hvis Lukas Engel ejede venstresiden, så var Anders Klynge tæt på at eje hele midtbanen.

Kasper Kusk (67.) - 4 bolde
Fortsatte den gode formkurve, da hans - lidt heldigt - afrettede skud strøg i kassen efter otte minutter. Falder godt ind i banen og fandt plads i rummet mellem gæsternes forsvar og midtbane, hvor FCSB-spillerne slet ikke kunne håndtere ham. Uheldig med ikke at blive noteret for et oplæg efter 21 minutter, da hans perfekte stikning sendte Sebastian Jørgensen alene igennem, men som ikke fik afsluttet. Lagde op til Thórdarsons mål med en lækker hældetalje.

Nicklas Helenius (67.) - 3 bolde
Svær yderside-afslutning på et indlæg i starten af kampen, som blev blokeret. Var med i Sebastian Jørgensens friløber, da han sikkert lagde bolden af til Kasper Kusk, men ellers var han ikke meget med i spillet. Iskold på straffesparket, som man kender ham.

Sebastian Jørgensen (82.) - 5 bolde
Han har haft det mere vanskeligt i denne sæson end hans fantomsæson sidst, men mod FCSB var han som gift for modstanderen. Startede som lyn og torden med at lægge op til Silkeborgs to tidlige scoringer. Det var også ham, der fandt Lukas Engel med et indlæg, som fremtvang straffesparket forud for 3-0-målet, og han var også dybt impliceret i 4-0-målet. Var Silkeborgs offensive omdrejningspunkt, og Kent Nielsen må have tidlige julelys i øjnene over udsigten til en formstærk Sebastian Jørgensen.

Indskiftere
Robin Østrøm (67.) - 3 bolde
Erstattede Oliver Sonne som højre back i sin blot anden betydende kamp for Silkeborg. Turde at komme med frem og kunne have fået en assist, hvis Anders Klynges afslutning havde været skarpere.

Søren Tengstedt (67.) - 3 bolde
Kom ind med en masse bevægelse, men fik ikke så meget ud af det. Skulle have scoret på Engels indlæg med ti minutter tilbage af kampen.

Tonni Adamsen (67.) - 3 bolde
En sand energibombe hvor viljen lyser ud af ham. Var allerede involveret efter få sekunder på banen og tilbyder noget ander end mere stationære Helenius. Scorede efter kun fire minutter på banen, da han resolut fra midten af feltet hamrede Engels indlæg i mål.

Robert Gojani (76.)  - UB
Fik mindre end 20 minutter på banen.

Anders Dahl (ind. 82) - UB
Fik mindre en 20 minutter på banen.

Træneren:
Kent Nielsen - 4 bolde
Ja ja, det var på en billig baggrund, men når det endelig bliver til en europæisk sejr, så skal man også have ros. Særligt for at sætte sit hold op til reelt at afgøre kampen efter kun otte minutter. Silkeborg lukrerede af at have et spilsystem, hvor alle ved, hvad de skal gøre. Det fungerede særdeles effektivt mod en afbudsramt modstander, som slet ikke havde styr på aftalerne i presspillet. Må være en sand fornøjelse for ham at skifte Kusk og Helenius ud med god tid, velvidende at sejren er sikker.