Video : Tipsbladet
Conference League

Karakterer: Farvel og tak, AGF

AGF mødte torsdag aften Club Brugge i Conference League-kvalifikationen. Her er karaktererne til det danske hold.

Club Brugge - AGF 3-0 (1-0)
1-0 Tajon Buchanan (10.)
2-0 Mats Rits (48.)
3-0 Hugo Vetlesen (76.)

AGF åbnede torsdag aften deres jagt på et europæisk gruppespil. Denne gang i Conference League, hvor det første skridt skulle tages mod Club Brugge fra Belgien.

Her viste århusianerne sig dog at være klart overmatchede, og det endte med et klart 3-0-nederlag - ikke et mål for stort.

Her er karaktererne til AGF's spillere:

Jesper Hansen - 3
AGF-keeperen havde en travl dag på kontoret, men løste sin opgave fint. Han så ikke godt ud ved Club Brugges 2-0-scoring og virkede en anelse usikker med fødderne i et par situationer, men havde omvendt et par fine redninger.

Tobias Mølgaard - 2
Han havde nogenlunde styr på unge Antonio Nusa det meste af første halvleg, men var langt mere udfordret efter pausen. Sluttede af som wingback, men på det tidspunkt var kampen tabt for århusianerne.

Frederik Tingager - 3
Der var et par dueller, hvor Tingager havde problemer med Thiago Rodrigues, men overordnet var han den af AGF-forsvarsspillerne, der havde den bedste kamp. Club Brugge-angriberen var langt fra hjemmeholdets største trussel.

Thomas Kristensen - 2
Han var ekstremt udfordret over for Andreas Skov Olsen og Tajon Buchanan i starten af opgøret, men spillede sig en smule op. Det var imidlertid langt fra nogen prangende præstation af den unge stopper, der til sit forsvar heller ikke spillede i sin foretrukne side.

Felix Beijmo (ud 72') - 2
Han udgjorde en lille trussel i et par enkelte situationer i første halvleg, men løb tydeligvis tør for kræfter og kunne overhovedet ikke sætte sit præg på kampen efter pausen. Blev udskiftet midt i anden halvleg.

Nicolai Poulsen - 3
Man ved, hvad man får med Nicolai Poulsen, og hans kvaliteter var der brug for i en kamp som denne. Han lavede et par bolderobringer og var generelt sikker på bolden, men var som resten af AGF-mandskabet overmatchet på dagen.

Magnus Knudsen (ud 79') - 2
Knudsen skulle yde en stor arbejdsindsats for at hjælpe Kristensen og Links i århusianernes venstreside. I begyndelsen af opgøret fandt han også dygtigt plads bag Tajon Buchanan et par gange, men som kampen skred frem, faldt han langt ud af opgøret.

Mads Emil Madsen (ud 55') - 2
Det var ikke meget, man så til den centrale midtbanespiller. Han var overhovedet ikke på bolden, og så er det svært for Mads Emil Madsen at gøre en forskel. Han tabte desuden en vigtig duel ved 2-0-målet. Blev derfor ofret tidligt af Uwe Rösler.

Gift Links (ud 55') - 1
I Superligaen klarer Gift Links sig som regel, men mod mandskaber på Club Brugges niveau er sydafrikaneren slet ikke god nok rent defensivt. Han havde et par fornuftige detaljer på bolden i første halvleg, men det blev klart overskygget af hans enorme problemer med Tajon Buchanan.

Tobias Bech (ud 55') - 2
Han var den vel nok bedste AGF'er mod Vejle, men Tobias Bech leverede en meget anonym indsats her til aften. Betingelserne var svære, men Bech formåede heller ikke at imponere, når han endelig fik kuglen. Blev tidligt pillet ud.

Patrick Mortensen - 3
Havde ikke bolden meget, men var generelt god til at lægge den af. Som angriber er det svært at stille noget op i kampe som disse.

Indskiftere:

Mikkel Duelund (ind 55') - 2
Han kunne ikke gøre nogen forskel og mistede sågar bolden i et par situationer. 

Mikael Anderson (ind 55') - 3
Utvivlsomt en svær kamp at komme ind i det. Det er svært at bedømme Anderson efter sådan en præstation, men med de betingelser gjorde han, hvad han kunne.

Eric Kahl (ind 55') - 2
AGF fik en anelse bedre styr på Club Brugges højreside efter udskiftningen af Links, men om det var Kahls fortjeneste er nok tvivlsomt. Club Brugge slækkede nok også bare en smule på tempoet.

Michael Akoto (ind 72') - UB

Frederik Brandhof (ind 79') - UB

Træner:

Uwe Rösler - 2
AGF havde nok gjort sig større forhåbninger end et 3-0-nederlag, inden opgøret begyndte. Mens Club Brugge havde en svær afslutning på sidste sæson, var AGF et af Superligaens bedste hold. Der viste sig dog at være klasseforskel på de to mandskaber, og århusianerne må erkende, at de fortsat er langt fra at kunne konkurrere med klubber som Club Brugge. Omvendt kan man spørge sig selv, hvad Rösler kunne have gjort anderledes? AGF havde problemer i egen venstreside, men han forsøgte at løse det ved at stille Magnus Knudsen dybere i banen, og i sidste ende var det individuelle niveau på belgiernes spillere bare langt højere. Det er svært at se AGF komme tilbage i returkampen.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladets skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.