Foto: Jan Christensen/Getty Images
Conference League

Karakterer: Magtdemonstrationer i FCN-massakre

FC Nordsjælland leverede en mindeværdig præstation torsdag aften og smadrede storklubben Fenerbahce med 6-1 i Farum.

Game, set og match!

FC Nordsjælland leverede et europæisk topresultat torsdag aften, da de danske vicemestre besejrede Fenerbahce med tenniscifrene 6- 1 på hjemmebane. FCN har disket op med nogle voldsomme præstationer i Europa på Right to Dream Park i denne sæson, og nu har de 19-dobbelte tyrkiske mestre fra Fenerbahce også oplevet at få ørerne i maskinen.

Dermed er der lagt op til en gyser i sidste runde, hvor FC Nordsjælland er et point foran både Fenerbahce og PFC Ludogorets. FC Nordsjælland skal møde Ludogorets på udebane og kan her sikre sig videre avancement med blot et uafgjort resultat. 

Her er spillernes karakterer:

Carljohan Eriksson - 4
FC Nordsjælland ville helst have haft Andreas Hansen i kassen. Det gik nu også an med Carljohan Eriksson. Finnen havde et par gode indgreb og en flot redning på Cengiz Ünders afslutning efter 40 minutter. 

Lucas Hey - 4
Den tidligere Lyngby-profil stod det rigtige sted og scorede sit første mål for FC Nordsjælland i første halvleg. Hey har flere gange spillet højre back i denne sæson, men torsdag var han tilbage på sin favoritposition i det centrale forsvar og leverede en flot præstation. Var også tæt på at score på et forrygende langskud efter en time, men så godt spillede klaveret trods alt heller ikke.  

Kian Hansen - 2
Det svageste led i FC Nordsjællands defensiv. Han så ikke heldig ud ved Fenerbahces reducering i første halvleg, og efter pausen blev han reddet af et VAR-tjek, da Michy Batshuayi igen havde bolden i nettet. Er alderen ved at indhente den snart 35-årige FC Nordsjælland-kaptajn?

Adamo Nagalo - 5
Han måtte kæmpe sig småskadet igennem kampen, men det var godt, at han bed tænderne sammen, for han er en vigtig mand for FC Nordsjælland. To oplæg til Benjamin Nygren blev det også til for Nagalo, der foldede helt sit repertoire ud. 

Oliver Villadsen - 3 (ud 82)
Kom frem til en pæn chance i første halvleg, men derudover var det ikke meget, man så til den lynhurtige back. 

Daniel Svensson - 4 
Nogen stor målscorer er svenskeren ikke, man han fandt vej til netmaskerne i første halvleg og leverede dermed sit bidrag til en uforglemmeig aften for FC Nordsjælland. Som altid bundsolid på midtbanen. 

Jeppe Tverskov - 5 (ud 85)
Fantastisk præstation af den tidligere OB-spiller. Havde næstsidste pande på målet til 1-0, og han var ophavsmand til 2-0-scoringen med en sublim ydersideaflevering. Tverskov kom først på alle hjørnespark, og sådan kunne man blive ved og ved med at rose FCN-profilen, der har været en fabelagtig signing for Farum-klubben.  

Mohammed Diomande - 3 (ud 45.)
Der var gang i FC Nordsjællands nummer 10 i første halvleg, hvor han både fik noteret sig for et par afslutninger, en assist og et tidligt gult kort. Det tidlige gule kort var helt sikkert medvirkende til, at Diomande blev pillet ud allerede i pausen. Johannes Hoff Thorup ville ikke risikere en udvisning til midtbanespilleren. 

Martin Frese - 3
På trods af sin position som back er Martin Frese ofte blandt FC Nordsjællands farligste indslag i offensiven. Han var lidt mere anonym denne torsdag, men lignede som altid en spiller, der ganske enkelt ikke kan blive træt. Han kunne løbe helt frem til juleaften, hvis han skulle. 

Christian Rasmussen - 4 (ud 79)
Lejesvenden fra Ajax kom frem til en stor chance efter et kvarter, men var ellers temmelig anonym i de første 45 minutter. Det ændrede sig fra første minut efter pausen, hvor Christian Rasmussen kom ud som lyn og torden og fik sat et solidt aftryk i offensiven. En enkelt scoring blev det også til. 

Andreas Schjelderup - 5 (ud 79)
Der var han jo, den gode, gamle Andreas Schjelderup! Det var med længder nordmandens bedste præstation for FC Nordsjælland siden tilbagekomsten i sommer, og når Schjelderup rammer det niveau, bliver man jo pludselig mindet om, hvorfor Benfica var klar til at betale over 100 millioner for lidt over et år siden. Det hele spillede for nordmanden, der blot manglede et mål for at krone værket. 

INDSKIFTERE:

Benjamin Nygren - 5 (ind 45)
Erstattede Mohammed Diomande fra anden halvlegs start, og Nygren gik direkte ind og stjal showet i Farum. Uforglemmeligt hattrick fra svenskeren, der timede sine dybe løb eminent og viste koldblodighed som afslutter. Et bedre indhop kan man ikke levere.

Ibrahim Osman - UB (ind 79.)

Conrad Harder - UB (ind 79)

Jonas Jensen-Abbew - UB (82)

Zidan Sertdemir - UB (85)

TRÆNER:

Johannes Hoff Thorup - 5
"Hold da op!". FC Nordsjælland-træneren må have tænkt noget i den dur, da han kiggede op på måltavlen efter slutfløjtet. 6-1 havde Johannes Hoff Thorup naturligvis ikke i sin vildeste fantatsi forestillet sig, men det blev én af de aftener, og FCN-bossen skal naturligvis også tilskrives en del af æren. Tre midtstoppere er aboslut ikke noget, man ofte ser fra FC Nordsjælland, men det fungerede til perfektion, og indskiftningen af Benjamin Nygren må også siges at være en genialitet. 

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladets skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.