- Silkeborg er et sted, man tager på ferie
Foto: Getty Images
Conference League

- Silkeborg er et sted, man tager på ferie

Tidligere FCK-træner mener ikke, at danskerne forbinder Silkeborg med fodbold. Det er i stedet et feriested.

De har et dansk mesterskab og en pokaltitel, men at spille med i toppen af Superligaen er ikke hverdagskost for Silkeborg IF, der siden årtusindeskiftet har været kendt som et elevatorhold i Danmark.

Men midtjyderne sluttede i sidste sæson på tredjepladsen i landets bedste række og er af samme årsag på tur i Europa, hvor der venter kampe i Conference League mod West Ham United, FCSB og Anderlecht.

Og sidstnævnte er modstanderen torsdag aften i Belgien.

En mand, der kender til både dansk og belgisk fodbold, forbinder dog ikke umiddelbart navnet Silkeborg med fodbold.

Tidligere FC København-træner Ariel Jacobs kalder Silkeborg for et idyllisk feriested.

- I sit hjemland er det kendt som et feriested. Det er et idyllisk sted midt i naturen, hvor mange tager på ferie og tilbringer en sommer. Derfor nyder fodboldklubben også stor sympati i landet. Når man taler om Silkeborg i Danmark, vil folk tænke på ferie frem for et fodboldhold, siger han til Sporza, inden han roser klubben:

- Det har også været en elevatorklub i lang tid. De er for gode til at spille i den næstbedste række, men ofte ikke gode nok til den bedste. De har også spillet på et lidt ældre stadion, men i nogle år nu har der været et helt nyt stadion, og klubben har etableret sig som en mellemklub. Indtil videre gør de det fremragende - bedre end forventet faktisk.

- I de kommende år vil de ikke fornægte deres DNA og gøre skøre ting. Klubben forsøger at tænke lokalt og lade unge spillere vokse, for de ved, de ikke kan konkurrere på økonomi med større og mere berømte klubber.

Trods sætningen om ferie frem for fodbold er Ariel Jacobs imponeret af det, der bliver lavet i den lille danske klub.

- Mærkeligt nok har klubben på trods af sportslige udsving og usikkerheder altid forsøgt at spille smukt fodbold, selv når de har været i problemer i bunden.

- Nogle gange er det lidt naivt, men det er et hold, der kommer for at spille fodbold. Jeg kender også træneren, Kent Nielsen. Det er en erfaren træner, der gerne vil spille positivt. 

- Det, at de er nået til Europa, er faktisk en kæmpe belønning for dem. Og en gevinst for de sidste år arbejde.

69-årige Ariel Jacobs var træner i lidt over et år i FCK, som han forlod i august 2013 efter 51 kampe i spidsen for holdet. Ikke siden 2014 har han været træner for et hold.

Der er kampstart klokken 18.45 mellem Anderlecht og Silkeborg IF.