• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Anders Dehn

Andethøjeste tal i tre år: Så mange så kvartfinale

Foto: Getty Images

Over halvanden million mennesker så Danmark spille sig i EM-semifinalen. Kun én gang de seneste tre år har flere set en landskamp.

Af Anders Dehn

Det danske landshold har under EM trukket langt flere seere, end det plejer at gøre. Lørdag aftens kvartfinale mod Tjekkiet var ingen undtagelse. Faktisk har kun én landskamp siden VM 2018 trukket flere seere.

Ifølge Kantar Gallups ugentlige Seer-Undersøgelse så 1.669.000 danskere med, da landsholdet vandt 2-1 og dermed spillede sig i den første semifinale ved en slutrunde i knap 30 år. Tallet omfatter ikke streaming, som først opgøres i næste uge.

Det står dog klart, at seertallet for lørdagens kvartfinale er det næsthøjeste, siden 2,1 million danskere så VM-ottendedelsfinalen mod Kroatien i 2018. Den eneste gang i den mellemværende periode, at lørdagens tal blev overgået, var EM-kampen mod Rusland for to uger siden. Dengang så 2,0 millioner med.

Det tal var sandsynligvis højere, fordi kampen blev spillet en mandag aften, mens både ottendedelsfinalen mod Wales (1,4 millioner) og kvartfinalen mod Tjekkiet blev spillet på lørdage, der typisk giver færre seere.

Gennemsnittet for Danmarks fem EM-kampe er på 1,6 millioner seere. Det er langt højere end snittet for eksempelvis 2020 på 370.875 eller 2019 på 649.400. Der var selvfølgelig heller ingen slutrundekampe i de år. Derudover vises EM-kampene på DR1.

Mens det danske landshold altså trækker relativt mange seere, går det den modsatte vej for tyskerne. Det kan man læse mere om her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020