• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Victor Risager

Bedst og værst: Keeper skrev uheldig EM-historie

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på kampen mellem Polen og Slovakiet.

Af Victor Risager

Polen - Slovakiet 1-1 (0-1)
Wojciech Szczesny selvmål, 0-1 (18.)

Karol Linetty, 1-1 (46.)
Milan Skriniar, 1-2 (69.)

Kampens bedste
Polen
Paulo Sousa mandskab spillede ikke en flot anden halvleg, men de kom sprudlende ud til anden halvleg og scorede hurtigt. Det mål blev sat ind af Torino-midtbanespilleren Karol Linetty, og han var en helt anden spiller efter pausen. Han tog gode løb og kom frem til chancer, mens han også var sikker i sin boldomgang. 

Slovakiet
Marek Hamsik er blevet 33 år, men den slovakiske midtbanegeneral kan stadig. Han gik forrest og spillede en stor kamp mod Polen, hvor han gik forrest og dirigerede spillet med stort overskud på slovakkernes midtbane i hele kampen - især i første halvleg, hvor han også kom til flere chancer. Hvis mandagens kamp var en indikation, er der stadig en masse fodbold tilbage i manden med den famøse hanekam. 

Også Milan Skriniar må roses for en stærk defensiv præstation, mens han kvitterede med en flot scoring. 

Kampens værste
Der var et par polske spillere, der ikke kan være glade for deres præstation. Først leverede Wojciech Szczesny tvivlsomt målmandsspil ved slovakkernes første mål, og inden deres anden scoring blev Grzegorz Krychowiak udvist for et dumt gult kort. Det er ellers to af polakkernes største profiler, men de fejlede i dagens kamp.

Kampens detalje
Kampen mellem Polen og Slovakiet blev historisk efter godt 20 minutter. Her kom slovakkerne således foran på det, der er blevet noteret som et selvmål af målmand Wojciech Szczesny, og det var det første selvmål af en målmand nogensinde ved en EM-slutrunde. Det er nok ikke den slags ting, Juventus-keeperen vil have på cv’et. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020