• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Victor Risager

Bedst og værst: Som en F1-bil mod en sæbekassebil

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på kampen mellem Frankrig og Tyskland.

Af Victor Risager

Frankrig - Tyskland 1-0 (1-0)
Mats Hummels selvmål, 1-0 (20.)

Frankrig
Paul Pogba er en fremragende fodboldspiller, og det beviste han mod Tyskland tirsdag aften. Den franske Manchester United-stjerne var overalt på midtbanen og spillede en hovedrolle i forbindelse med Frankrigs mål med en forrygende tværpasning. Pogba gjorde også stort set alt andet og vandt dueller, lagde gode afleveringer og fremtvang frispark. Han var en chef på midtbanen. 

Også Kylian Mbappe var ofte farlig i kampen og en konstant trussel mod det tyske forsvar. Han blev måske endda snydt for et straffespark i en situation, vi vender tilbage til nedenfor.

Tyskland
Der var ikke mange store præstationer på det tyske hold, og stort set alle stjernerne var under deres vanlige niveau. En spiller, der dog skabte lidt og kæmpede for det, var offensivspilleren Kai Havertz, men også han har spillet bedre kampe. 

Kampens værste
Man kan velsagtens argumentere for, at Mats Hummels var kampens værste på grund af hans selvmål og første halvleg, for det var heller ikke godt fra den erfarne forsvarspiller. Især havde han sit hyr med at følge med Kylian Mbappe. 

Forsvarskollegaen Antonio Rüdiger var imidlertid hovedperson i en mærkværdig situation i slutningen af første halvleg, hvor han i en nærkamp med Paul Pogba så ud til at bide franskmanden i ryggen. Hvis det virkelig var et bid, var det en enorm svinestreg, som ikke hører hjemme i fodbold, og så er tyskeren det klare valg i denne kategori. 

Kampens detalje
Der var flere fine detaljer i kampen. Først og fremmest ville Mats Hummels mål have været en flot scoring, hvis ikke det var, fordi det var et selvmål. Efter fint forarbejde af Paul Pogba og Lucas Hernandez sparkede Mats Hummels bolden helt op i krydset forbi Manuel Neuer i sit eget mål.

Den vildeste detalje kom godt et kvarter før tid, hvor Kylian Mbappe kom ud i en løbeduel med Mats Hummels. Selvom tyskeren fik et stort forspring, sprintede den unge franskmand forbi ham, som om at det var det letteste i hele verden. Det var som at se en Formel 1-bil køre om kap med en sæbekassebil. Situationen endte med, at Mats Hummels nedlagde Kylian Mbappe i det tyske felt og var heldig med, at det ikke blev et straffespark. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020