Video : Tipsbladet
EM

Bellingham var usynlig: Her var Hjulmands plan

Jude Bellingham var hamrende usynlig mod det danske landshold torsdag aften, og det var slet ikke tilfældigt.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Jude Bellingham er en af de absolut største stjerner, som er til stede ved denne EM-slutrunde, men torsdag aften pillede de danske spillere fuldstændig pynten af ham. 

Faktisk gjorde de det i så stor en grad, at der blev skrevet et lille stykke historie på banen i Frankfurt. 

For første gang nogensinde kunne Jude Bellingham gå fra en landskamp, som han havde spillet samtlige minutter af, uden at notere sig for et eneste skudforsøg. Sådan en statistik er et klart vidnesbyrd om en ekstrem disciplineret defensiv indsats af det danske landshold, der med trebackkæden og den centrale midtbane formåede at holde Jude Bellingham fuldstændig ude af opgøret. 

Vores backlinje spiller en helt fantastisk kamp. Det er sjældent, jeg ser så godt afstemt trebacklinje spil, når man har to, der spiller i mellemrummene og så stærk en angriber.

Kasper Hjulmand
Landstræner, Danmark

Det var en klar plan fra dansk side, kan landstræner Kasper Hjulmand fortælle dagen efter danskernes overbevisende indsats. Her fremhæver han særligt forsvarsspillerne Andreas Christensen og Joachim Andersen, som spillede en kæmpe rolle i at lukke ned for Jude Bellingham og til dels også Phil Foden, som dog var mere fremtrædende. 

- Hvis I ser på, hvordan "AC" og Joachim Andersen hele tiden lukker rummene... indleder Hjulmand med en snert af stolthed i stemmen og fortsætter:

- Deres evne til at støde op og hele tiden lukke de rum, så Bellingham og Foden næsten aldrig blev vendt imod os. Foden havde to gange, og han blev farlig begge gange. På TV-billederne kan man ikke se det, men at se hvordan de lukker de rum og samtidig arbejder to mod en mod Kane hele tiden, fordi de ligger og forskyder sig, det var virkelig godt trebackspil.

Foto: Alamy

Også Pierre-Emile Højbjerg og Morten Hjulmand høster stor ros for at gøre livet besværligt for de to engelske verdensstjerner, men det er forsvarsspillerne, som høster mest ros. Faktisk var Hjulmand også klar til at vise endnu mere fleksibilitet i taktikken ved at smække Andreas Christensen længere frem på banen.

- Vi havde en plan om, at vi kunne smide "AC" op og spille med en firekæde, hvis deres tre forreste bandt vores fem. Så kunne vi smide "AC" op og spille med tre midtbanespillere, hvis vi blev for flade, siger Hjulmand.

Generelt er landstræneren enormt imponeret af sine tre stoppere, som udover Andreas Christensen og Joachim Andersen også tæller Jannik Vestergaard, som indledte kampen i midten af bagkæden, men som skiftede position med Andreas Christensen, da hurtige Ollie Watkins blev skiftet ind i stedet for Harry Kane i anden halvleg.

- Vores backlinje spiller en helt fantastisk kamp. Det er sjældent, jeg ser så godt afstemt trebacklinje spil, når man har to, der spiller i mellemrummene og så stærk en angriber. At have Foden, Bellingham og Kane så tæt på hinanden og levere så få situationer, hvor de vender sig imod os – der er vores trelinje virkelig stærk i går.

- De viser et enormt højt niveau. Nu snakker vi kun defensivt, men se dem på bolden også. Alle tre leverer spil op igennem linjerne og kan sætte spillet. Det gør, at vi kan holde Christian højt. Jeg er meget, meget tilfreds med de tre dernede, påpeger Hjulmand.

Med sådan en omgang ros er det svær at forestille sig, at Kasper Hjulmand kommer til at ændre drastisk i sin bagkæde til gruppegyseren mod Serbien tirsdag i næste uge. Her kan Danmark med et resultat gå videre fra gruppen.