Video : Tipsbladet
EM

Bendtner: Hvem skulle være bedre end Kjær?

Nicklas Bendter er ikke i tvivl om, at hans gamle landsholdskammerat Simon Kjærs plads på EM-landsholdet er på sin plads.

Forud for landsholdsudtagelsen var et af de debatpunkter, der var, hvorvidt Simon Kjær skulle være med, når han havde brugt en stor del af foråret på at være skadet og kun lige fik de sidste minutter i sin afskedskamp med Milan.

Men for den tidligere landsholdsbomber Nicklas Bendtner, så er der ingen tvivl om, at landstræner Kasper Hjulmand har taget det rette valg ved at tage Kjær med til EM-slutrunden i Tyskland. Det fortæller Bendtner i sin podcast 'Stolpe ind'.

Her peger han blandt andet på, at Kjær har et naturligt lederinstinkt, og at han er god til at være der for folk og forstå mennesker, ligesom han har været en del af landsholdet siden han var 19, og dermed har suget en del erfaring til sig.

- Det her med at have en erfaren spiller med, der har været i de her situationer, det kan nogle gange være med til at tage edgen af. Der ser jeg ham faktisk være dygtig plus, at hvis han kan nå at komme lidt i form osv, så kan han også godt komme til at spille en rolle på holdet, siger Bendtner.

Den forhenværende Arsenal- og Juventus-angriber understreger endvidere, at det ikke er nok bare at have spillet over 100 landskampe og have en masse andre meritter, hvis man skal med på landsholdet.

- Jeg mener trods alt stadig, at han er berettiget. Han har noget, som de andre ikke har, og han er - og var på sin dag - en fantastisk forsvarsspiller mand-mand og i positionsspillet osv, fortæller Bendtner, som også bemærker, at Kjær er vigtig til træning som indpisker.

Det står samtidig klart for ham, at der ikke ligefrem står en anden midterforsvarer, som kunne have taget Simon Kjærs plads, hvis det var.

- Han er en spiller, som jeg vil stole på, og vi skal heller ikke glemme, at der også skal være en, der er bedre end Simon, selvom han er skadet og ikke har spillet så meget. For mig er der ikke nogen, der er bedre på det her tidspunkt. Hvis du gør alt op og laver ti punkter over, hvad en forsvarsspiller skal kunne, så er han berettiget til at være på landsholdet, fastslår Nicklas Bendtner.

Endelig erkender han dog, at han så, hvordan Kjær klarede sig i testkampen mod Norge, hvor han ikke så godt ud ved nordmændenes mål, men her tilføjes det, at afleveringen fra Ødegaard til målscorer Haaland var 10 ud af 10, så den havde ingen kunne dæmme op for.

Danmark spiller sin første kamp ved det kommende EM på søndag, hvor de møder Slovenien.