Video : Tipsbladet
EM

- Danmark er klart EM's mest sympatiske hold!

Tipsbladet har mødt borgmesteren i Freudenstadt, der er enormt begejstret over at huse den danske EM-trup under slutrunden i Tyskland.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Den tyske by Freudenstadt er i øjeblikket så dansk, at Inger Støjberg ville bo der.

Over alt i bybilledet hænger der danske flag, i butiksruderne står der "hygge" og flere restauranter har kreeret et særligt menukort, som blandt andet indeholder stegt flæsk med persillesovs og frikadeller med kartoffelsalat. 

Anledningen er det danske landsholds entré.

DBU har valgt byen som sin base under hele EM-slutrunden, og det vil sige, at det er i Freudenstadt, at landsholdet bor og træner. Det har kastet noget stjernestøv over den lille by med knap 25.000 indbyggere.

Én af de gladeste indbyggere er overborgmester Julian Osswald, og ham har Tipsbladet mødt på borgmesterkontoret i centrum af Freudenstadt. På kontoret hænger der danske flag og halstørklæder, og borgmesterens baggrund på computeren er et billede af det danske landshold.

- Vi er meget glade for at være vært for det danske landshold. Vi var én af 56 mulige camps, og 12 nationer har været her i byen for at se hotellet og træningsfaciliteterne. Vi er meget glade for, at Danmark endte med at vælge Freudenstadt. Vi vidste, at vi var danskernes førsteprioritet, og at vi var Belgiens andenprioritet, siger Julian Osswald til Tipsbladet.

Foto: Malte Dunk, Tipsbladet

Danmark er EM's mest sympatiske
Når borgmesteren er så glad, skyldes det ikke mindst alt det, han oplever, at det danske landshold giver tilbage til Freudenstadt. Flere af de danske spillere er store stjerner, men det mærker man ikke, lyder det fra Julian Osswald.

- Vi har mange fodboldfans i byen, og de er rigtig glade. Jeg tør godt sige, at Danmark er det mest sympatiske hold af alle EM-deltagere, siger han og fortsætter:

- Kasper Hjulmand sagde, at én af grundene til, at man valgte Freudenstadt, var fordi spillerne havde mulighed for at tage ind til byen og drikke en kop kaffe. Det havde man jo aldrig hørt fra eksempelvis det engelske landshold. De ville have buret sig totalt inde og fejet alle mennesker væk. Danmark er lige modsat, og det er enormt sympatisk.

- Jeg synes også, de viste deres symaptiske side, da de havde første træning i Freudenstadt i mandags, og 1.000 mennesker var mødt op. UEFA havde meddelt, at spillerne ikke skulle skrive autografer eller lignende, men det gjorde danskerne alligevel. De brugte masser af tid på alle de fremmødte børn.

Borgmesteren er selv en stor fodboldfan og kender en masse til de danske spillere.

- Der er nogle spillere på det danske landshold, som alle kender. Kasper Schmeichel er en legende - jeg plejer at sige, at han er Danmarks Manuel Neuer. Yussuf Poulsen spiller til dagligt i tysk fodbold, og det gør flere andre på holdet også. Jeg synes, Danmark har et rigtig godt hold. Jeg har tidligere sagt i et radiointerview, at Yussuf Poulsen er min favoritspiller fra Danmark, fordi det er ham, jeg kender bedst.

Freudenstadts borgmester Julian Osswald møder Tipsbladets journalister. Foto: Malte Dunk


Viser Danmarks kampe på storskærm
For Freudenstadts overhoved kan det ikke være anderledes, end at han holder med to nationer under EM.

- Jeg håber, at Danmark går videre, og jeg håber ikke, det bliver på andenpladsen - så skal de nemlig med stor sandsynligvis møde Tyskland i ottendedelsfinalen. Det vil jeg være ked af - jeg vil gerne have, at både Tyskland og Danmark når langt.

Julian Osswald har været borgmester i Freudenstadt i 16 år, men 1. juli overlader han kæden til sin 35-årige efterfølger. De to skal i øvrigt se Danmarks opgør mod Slovenien sammen på stadion i Stuttgart på søndag.

Alle Danmarks kampe vises på storskærm i centrum af Freudenstadt.