18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
EM

Danmark - Serbien

EM-optimismen er tilbage efter en strålende indsats mod England senest. Slutter Danmark gruppespillet af med manér og tre point mod Serbien?

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 21:00
Spillested: Allianz Arena, München
Dommer: Francois Letexier, Frankrig
På TV: DR1
Følg Tipsbladets liveblog fra braget mellem Danmark og Serbien lige her.

Holdnyt:
Danmark:
HVA’ SÅÅÅÅ! Den nye landsholdsdarling Morten Hjulmand bragede de danske EM-drømme tilbage på rette kurs med et fremragende langskudsmål mod de engelske slutrundefavoritter torsdag aften.

Slutrundens hidtil ‘længste’ langskudsscoring var dog ikke det eneste gode ved kampen mod England.

Danmark leverede nemlig en tæt på perfekt præstation i rollen som underdog, og på nær en enkelt svipser fra Victor Kristiansen ved englændernes føringsmål, var der nærmest ingen fingre at pege af den danske indsats.

Hjulmands tropper viste mod, sult og vilje hele kampen igennem. Danskerne ville mere og kunne mere end England på dagen, og det siger lidt om præstationen, at der rent faktisk var skuffelse i den danske lejr over, at det ikke blev til mere end ét point.

Fodbold er øjebliksbilleder, og optimismen på det danske landsholds vegne er mangedoblet nu i forhold til efter den skuffende indsats mod Slovenien i første kamp.

Avancementet til ottendedelsfinalen er dog ikke sikret endnu.

Scenarierne er mange alt afhængigt af resultaterne i gruppespillets sidste runde, men Danmark er med sikkerhed videre med en sejr, mens uafgjort mod Serbien ligeledes ser ud til at være nok til at spille sig videre i turneringen.

Ja, selv med et nederlag lever håbet faktisk fortsat, men lad os håbe, at Højbjerg, Hjulmand og co. gør nok til, at vi ikke skal have den helt store regnetavle frem.

Thomas Delaney var syg senest, men er tilbage i omdrejninger igen. 

Serbien:
Alle fire hold I Gruppe C har fortsat mulighed for at spille sig videre til ottendedelsfinalen, men Serbien står ikke med lige så gode kort på hånden som Danmark.

Med blot ét point i de to første kampe skraber serberne nemlig bunden af gruppen, og en del scenarier skal dermed gå op i en højere enhed, hvis Stojkovic’ tropper skal spille sig videre med uafgjort mod Danmark.

Serbien har velsagtens været et af de mere skuffende bekendtskaber indtil videre i turneringen.

På trods af et glimrende afsluttende pres mod Englands mål i første kamp, kom serberne aldrig frem til de helt store scoringsmuligheder, og endte således opgøret med en undervældende xG på kun 0.18.

Forventningen var, at den ellers profilerede serbiske offensiv kunne gøre mere i kampen mod Slovenien, men her kneb det også gevaldigt med at få sat de stærke angribere i scene, især i første halvleg. Og kun en scoring i sidste sekund på en dødbold sikrede Serbien et vigtigt point.

Det har endnu ikke klikket for serberne, og spørgsmålet er, om de når at finde formen i tide eller om EM-eventyret ender her?

Filip Kostic pådrog sig en skade i første kamp, og forventes ikke at komme i aktion mod Danmark.

Karantæner:
Danmark: Ingen
Serbien: Ingen

Bud på startopstillinger:
Danmark (3-5-2): Schmeichel - Andersen, Christensen, Vestergaard - Mæhle, Hjulmand, Højbjerg, Eriksen, Kristiansen - Wind, Højlund

Serbien (5-2-2-1): Rankovic - Zivkovic, Veljkovic, Milenkovic, Pavlovic, Mladenovic - Lukic, Gudelj - Milinkovic-Savic, Tadic - Vlahovic

Dom:
De potentielle scenarier for videre avancement til Danmark og Serbien er mange, men hvis Slovenien ikke får point mod England, er det helt sikkert, at det danske landshold snupper andenpladsen med bare ét point her.

Meget kan man sige om danskerne, men den defensive organisation er som regel på et meget højt niveau, og derfor skal der også være udmærkede chancer for at holde et indtil videre tandløst serbisk landshold fra fadet i store dele af opgøret.

Serbien skal formentlig satse på et tidspunkt, men det vil være risikabelt at satse hele butikken fra start.

Dommen lyder derfor på en målløs første halvleg, og så stikker Danmark kniven ind i anden halvleg, når Serbien skal frem.

1-0 til DK.

Spilforslag:
Under 0.5 mål i første halvleg til odds 3.05 ved NordicBet. Husk, at odds kan ændre sig løbende.