• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Troels Bager Thøgersen

DBU: 25.000 i Parken umuligt uden vigtig ændring

Foto: Getty Images

DBU-direktør Jakob Jensen fortæller til mediet Altinget, at det bliver umuligt med 25.000 tilskuere i Parken til EM-kampe, hvis ikke Folketinget også ændrer afstandskravet.

Af Troels Bager Thøgersen

Torsdagen har indtil videre stået i genåbningens tegn med en kommende afvikling af coronarestriktioner.

Det betyder allerede fra fredag, at barer og restaurationer må holde åbent indtil midnat, og der åbnes også fra Folketingets side op for, at der nu må komme 25.000 tilskuere i Parken til EM-kampene i modsætning til de forventede 16.000.

Men DBU kan ikke nå at få de ekstra 9.000 tilskuere på stadion til lørdagens kamp mod Finland, og i et interview med Altinget (se interviewet her) fortæller DBU's direktør, at det også bliver umuligt til de efterfølgende kampe, hvis ikke politikerne ændrer afstandskravet, der hidtil har gældt for arrangementer.

- Der er givet et politisk signal om, at man ønsker at gå fra 15.900 til 25.000 tilskuere. Og det kræver, at man ophæver afstandskravet, siger DBU-direktør, Jakob Jensen, til det politiske medie Altinget.

- Hvis ikke afstandskravet er fjernet, kan vi umuligt få 25.000 mennesker på stadion, siger Jakob Jensen.

Der er i løbet af torsdag formiddag opstået adskillige spørgsmål omkring fordelingen af disse ekstra billetter, og hvordan en udvidelse af kapaciteten praktisk skal fungere.

Læs videre her med de danske fans' formand, der siger, at det ikke er DBU's skyld, man ikke kan nå at få 25.000 tilskuere i Parken til Finland-kampen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020