• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Anders Dehn

DBU ville hjælpe UEFA, men har stadig intet hørt

Foto: Getty Images

DBU gjorde det allerede lørdag aften klart, at forbundet meget gerne ville hjælpe UEFA med at opklare, hvordan det gik til, at en dansk fan fik konfiskeret sit regnbueflag i Baku. UEFA har bare ikke ladet høre fra sig.

Af Anders Dehn

UEFA har i løbet af EM igen og igen gentaget, at man gik ind for mangfoldighed og lighed, og at regnbueflaget var velkommen til UEFA-kampe. Alligevel fik en dansk fan konfiskeret sit af vagter på stadion i Baku i lørdags.

Det var dog ikke efter UEFA's ordre, og forbundet sagde samme aften til tipsbladet.dk, at man ville forsøge at komme til bunds i, hvordan det kunne ske. DBU siger dog mandag til B.T., at UEFA ikke har forsøgt at inddrage DBU i opklaringsarbejdet endnu.

- UEFA har ikke inddraget os, så vidt jeg ved. Og det ville jeg vide, hvis de havde, siger Jakob Høyer, kommunikationschef hos DBU, til B.T.

Det ville ellers være oplagt at få DBU's syn på sagen med. Som selvsamme Høyer sagde til tipsbladet.dk i lørdags:

- Vi havde medarbejdere tæt på forløbet, og vi vil bidrage til UEFA's undersøgelse af sagen. UEFA har umiddelbart vurderet, at den omtalte fan var meget beruset. Den opfattelse deler vi slet ikke.

Den pågældende fan, som hedder Kristoffer Føns, deler mildest talt heller ikke UEFA's opfattelse. Søndag kaldte han den en løgn.

Føns gav da også allerede lørdag aften interview til DR om episoden, som en fotograf fangede. På billederne kan man se DBU's fankoordinator, Anders Hagen, befinde sig tæt på.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020